Kiemelt Hírek 2018. július 09.

Sok nehézségen ment keresztül a magyar festő, aki John Lennon után Yoko Ono párja volt

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 09.
Havadtőy Sámuel dolgozott a marokkói királyi családnak, a Gábor Zsazsától kapott pénzen hetekig nyaralt Spanyolországban, és még a Beatlesszel kapcsolatos ügyekben is hozott döntéseket.

Tele van izgalommal Havadtőy Sámuel élete, aki megpróbáltatásairól, nehézségeiről, a sztárságról és még a politikáról is beszélt az 24.hu-nak adott interjújában.

A 65 éves festő és lakberendező Londonban született, ám élt Magyarországon és az Egyesült Államokban is, jelenleg pedig Olaszországban telepedett le. Mielőtt Amerikába ment, dolgozott pincérként is, és miután elmesélte kalandos életét az étterem egyik vendégének, Gábor Zsazsának, a híres színésznő belenyúlt a tárcájába, és az összes pénzt odaadta belőle. Havadtőy Sámuel abból a pénzből 5 hétig nyaralt Spanyolországban.

New Yorkban lakberendezőként és festőként dolgozott, egy alkalommal a marokkói nagykövet feleségének a lakását rendezte be, aki aztán bemutatta a király családnak, s miután elégedettek voltak vele, könnyedén beindult a karrierje.

„Bejöttek, vettek két széket, beszélgettünk, aztán sorra kaptam tőlük a munkákat” – mesélte arról, hogy barátkozott össze a Beatles énekesével, John Lennonnal és párjával, Yoko Onóval, igaz, később karrierje rovására ment az ismeretség.

Amikor Johnt meggyilkolták, hamarosan összekerültem Yokóval, ami lényegében véget vetett a lakberendezői karrieremnek. Nem hagyott időt a saját dolgaimra, száz százalékot igényelt, az ő rengeteg problémájával kellett foglalkoznom. Hobbiszinten évi egy-két lakást vállaltam, csupa luxust, olyan sztároknak, mint Calvin Klein. Az mondjuk érdekes tapasztalás volt, hogy Yoko élettársaként hirtelenjében egyenlő lettem a megrendelőimmel.

Fotó: Arnaldo Magnani/Getty Images

Onnantól ugyanis őt is sztárként kezelték mindenhol, ám elmondása alapján Yoko Ono sohasem kezelte egyenlőként. Bár húsz évig voltak együtt, nagyjából ugyanannyi közös kép készült róluk, igaz, soha nem is gondolta, hogy betöltheti John Lennon szerepét élettársa életében.

És hogy miben segítette Yoko Ono életét?

„Rengeteg üzleti dologgal foglalkoztam, nem szívesen – válaszolja. – Bekerültem igazgatótanácsokba, tárgyalásokra kellett járnom, mind a négy Beatle-nek volt egy igazgató tanácsi delegáltja, John nevében Yoko engem küldött. Élmény, de nem az én világom.”

Havadtőy Sámuelnek Donald Trumpról is megvan a véleménye, de azt sem tartja jónak, hogy Magyarország a végletek országa, baja van azzal, akié a hatalom, ám azt még nagyobb problémának látja, hogy nincs ellenzék, amely kérdőre vonná a kormányt.

Keresés az oldalon