Shane Tusup egy év után először adott interjút: 'Golftáskám sincs még, igazából egy uszodai zsákban hordom a cuccaimat'

Startlap - Startlap
Hiányzik neki Magyarország, amire második otthonaként tekint.

Shane Tusupot az elmúlt évben többször kereste a sajtó, de eddig nem nyilatkozott senkinek. Most azonban Hosszú Katinka egykori edzője és egyben volt férje hosszú idő után három napra újra Magyarországra érkezett, és Nemzeti Sportnak beadta a derekát egy interjúra. Azt azonban “világosan kikötötte”, hogy a múltról nem hajlandó beszélni – írja a lap.

Tusup elmondta, hogy üzleti célból látogatta meg országunkatt, ahol legutóbb tavaly április előtt járt. Az elmúlt időszakban igyekezett a “lehető legtöbb időt” családjával tölteni, mivel számára ők az elsők.

 

Nehéz megtalálni az egyensúlyt, mert én például nem a szomszéd utcába költöztem, nem mehettem haza ebédelni vasárnap sem, pedig jó lett volna. Magyarországon voltak a legjobbak a lehetőségek, itt volt mindenből a legjobb, tehát itt éltünk, imádtam az egészet, egyáltalán nem bánom. Nem mellesleg szeretek itt lenni, szeretem Magyarországot, a második otthonom…

Arra a kérdésre, hogy mi hiányzott neki Magyarországról, Tusup azt mondja, “nagyon sok minden”: 

Vannak olyan szokások, amelyeket nagyon élveztem: a hétvégi ebédeket, a karácsonyi hagyományokat… Szeretném, ha Magyarország a jövőben is az életem része lenne, még ha talán nem is annyira, mint korábban gondoltam. Jó lenne, ha itt lehetnék, és nem csak jönnék-mennék. Például ha valahogyan bele tudnám szőni a golfot, az nagyszerű volna, illetve ha a labdarúgó-válogatottnak megint edző kell majd, akkor itt leszek!

Az interjúból az is kiderült, hogy miután Hosszú Katinkával közös karrierje véget ért, úszóedzőként sokáig nem kapott ajánlatot, de nem is akart ilyesmit elvállalni, mivel nem akarja ugyanazt csinálni, hiszen ezen a téren már elérte amit lehetett. Példaként Michael Jordant hozza fel, aki miután megnyerte első három NBA-bajnoki címét, baseballozni kezdett. Állása viszont hosszú ideig nem volt, ezért a korábban megkeresett pénzdíjakból élt, most pedig már golfozóként van szponzora.

Hatkor kint vagyok a pályán, bemelegítek, és hétkor kezdem az ütéseket. Úgy kettőig csinálom, aztán a naptól függően, hogy mit szeretnék elérni, bekapok valamit ebédre, és megyek az edzőterembe, ahol négy órát dolgozom. Különböző dolgokon javítok, regenerálok, nyújtok, másként, mint a profik. (…) Mondjuk, golftáskám sincs még, igazából egy uszodai zsákban hordom a cuccaimat – így kényelmes, de igyekszem leszokni róla

– magyarázta Tusup.

Szeretnék pozitív hatással lenni a világra. Tudom, hogy nem vagyok egy Elon Musk, feltehetőleg nem is fogom megmenteni a földet. Viszont nem akarom, hogy ott legyen a nevem egy könyvben, és csak annyit írjanak alá, hogy „Háromszoros olimpiai bajnok edző”. Ott lenne a helyem az úszó Hírességek Csarnokában? Igen. És érdekel? Egyáltalán nem, mert semmit sem javítana az életemen, sem másén. Nem számít. Az számít, ha egy kissrác általam megtanulja, hogy próbálkozzon többet, és keresse a kihívásokat.

Ez is érdekelhet

képcím

Schobert Norbiék újraházasodtak: Rubint Réka gyönyörű...

képcím

Íme az első fotók Hosszú Katinka és Gelencsér Máté...

képcím

Jobb vagy földrajzból, mint egy ötödikes? Kvíz