Sáfrány Emese olyan nevet választott kisfiának, amit könnyen lehet, hogy még sosem hallottál

Egy ritka, egyszerű hangzású, mégis sokatmondó jelentéssel bíró névre vágyott. Vasárnap déli olvasgatós hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2021-05-09 11:41

Fotó: YouTube/TV2 Magyarország

Sáfrány Emese olyan nevet választott kisfiának, amit könnyen lehet, hogy még sosem hallottál

Egy ritka, egyszerű hangzású, mégis sokatmondó jelentéssel bíró névre vágyott. Bővebben.

Novák Katalin az edzőteremből, súlyzózás közben posztolt

A családokért felelős tárca nélküli miniszter Portóban sem hagyott fel a tornával. Nem ő az első a politikusaink közül, aki súlyzóval a kezében fotózkodik, erre a linkre kattintva Szijjártó Péter és Jakab Péter hasonló tematikájú fotóit is megnézheted. Azonban Novák Katalin határozottan komolyabban vette az ügyet, ő ugyanis paprikavörösen, izzadságtól csillogva állt kamera elé

“Ha korábban találkozunk, és tudja, hogy zsidó vagyok, talán gondolkodás nélkül agyonlő” – a 97 éves budai háziorvos, akinek csodájára jár a nemzetközi sajtó

Én is csak azért tudtam megmaradni, mert szerencsém volt, és akadtak, akik  segítettek. Igaz, kellett hozzá akarás és bátorság is, hogy soha sem adtam meg magam a sorsnak. Ahogy Madách Imre fogalmazott: »Ember, küzdj és bízva bízzál!«

Dr. Körmendi István kicsit már unja, hogy az újságírók egymás után érkeznek a Mészáros utcai lakás rendelőjébe, ahol immár 64 éve rendel, és ahova 1929-ben költözött a családja, de ő nem az a fajta ember, aki bárkinek is nemet mond. És annak például nagyon örül, hogy Angela Merkel kancellárral szerepel egy lapon. A koronavírus óta a kora reggel kezdődő munkanapokat éjfél után zárja a közel 100 éves háziorvos, és közben próbál időt keríteni arra, hogy fogadja a brit Reuters, a francia AFP, illetve a japán Kyodo hírügynökségek munkatársait. Ha érdekel Körmendi István kalandos élete, amely egyben az elmúlt évszázad Magyarországának története is, akkor ezt a cikket nézd meg.

Karikó Katalin életében először találkozott Zoránnal, akinek a dalaiból merített erőt a munkához

Fotó: YouTube/Kadarkai Endre

Többször megszűnt az állása, egyszer kitoloncolással fenyegették, sokan hülyének gondolták, de ő éjt nappallá téve dolgozott. Amikor elkeseredett, Zoránt hallgatott, akinek gyerekkora óta nagy rajongója. Karikó Katalint a Világtalálkozóban mutatták be Zoránnak, aki általa már az amerikai sajtóba is bekerült. Íme a beszélgetés legjobb részei és a teljes adás felvétele.

Ezek jelenleg a világ legnépszerűbb márkái

Ha érdekel, mely márkák a csúcstartók a divatiparban, kattints ideA cikkből azt is megtudhatod, mely termékek voltak a legkedveltebbek az első negyedévben. 

Egy parkolóból indult Bill és Melinda Gates házassága, és tényleg mesébe illő volt

Amikor Bill Gates a nyolcvanas évek végén randevúra hívta Melindát, aki egyébként kifejezetten népszerű volt a férfiak körében, későbbi felesége elutasította őt. Gates aznap este újra próbálkozott egy jobb ajánlattal, erre már Melinda sem mondott nemet. A randit hét év járás és 27 év házasság követte, a pár három gyermeket nevelt fel és elképesztő vagyonra tett szert. Ebben a cikkben egy különleges emberpár különleges szerelmének elbeszélését találod.

Emlékszel, hol tűnt fel először Demcsák Zsuzsa, Till Attila vagy Papp Gergő?

Sok éve szerepelnek a képernyőn, ha bekapcsolod a tévét, biztosan benne lesznek ők is. De vajon megvan még, melyik műsorral indult el a karrierjük? Ebben a cikkbentíz híres magyar műsorvezető tündöklésének első pillanatait keresték elő.

Így nyaraltak dédanyáink a Velencei-tónál

A nyaralni vágyók örök második opcója egész sorsára jellemző volt egy enyhén hányattatott szerep, mígnem eljött a szocializmus, és az emberek soha nem látott dömpingje. Hogy számokkal is érzékeltessük, mennyire nem túlzunk: akkoriban szezon idején hétvégente 100 ezren múlatták az időt a Velencei-tó partján. De hogyan lett a Velencei-tóból, ahol még akkor is kizárólag a halászatra tudott gondolni mindenki, amikor a Balatonon már rég aktív társasági élet zajlott, a strandolásaink színhelye? Ez egy izgalmas sztori, amit itt olvashatsz el.

Retro társasjátékok, amiket egy ország imádott teljes szívvel, pedig nem volt bennük semmi nagy csavar

Fotó: Fortepan

Néhány évtizeddel ezelőtt a jelenlegi kínálat töredékéből lehetett csak választani ha társasjátékozni támadt kedvünk, és nemcsak mennyiségileg, hanem a játékok összetettségét illetően is jóval szűkebb volt a felhozatal. Mégis hosszú órákat töltöttünk ezekkel a faék egyszerűségű játékokkal, és talán a nosztalgia beszél csak belőlünk, de szerintünk még mindig kiválóan szórakoznánk velük. Ide kattintva fotókkal, videókkal idézheted fel kedvenc társasainkat.

Ez a három csillagjegy a legveszélyesebb az egész zodiákusban

Mindenkinek megvan a sötét oldala, de akad néhány jegy, amelynek szülöttei esetében a pokol kapui nyílnak meg, ha magadra haragítod őket. Kikről van szó? Ebből a cikkből megtudhatod.

Mai nap hírei

Az Orbán-kormánynak is üzent Ferenc pápa

mfor.hu9 órája

Megszállták Észak-Olaszország városait az illegális bevándorlók

vasarnap.hu14 órája

Demi Moore őszintén elárulta, miért hullottak ki a fogai

joy.hu15 órája

„Idegösszeomlást kapott attól, hogy nem arra használták, amire való” – 65 éve hunyt el Soós Imre

wmn.hu15 órája

Fiola gólörömével halálra rémítette a magyar műsorközlőt

m4sport.hu15 órája

Alföldi Róbert és Karácsony Gergely készül valamire

168.hu16 órája

A briteknél beindult a harmadik hullám, Oroszországban is gyorsan terjed a delta variáns

444.hu18 órája

Orbán kedvence okozhatja Dobrev bukását

magyarnemzet.hu19 órája