Sáfár Anikó: 'Direkt nem vigyáztam, pontosan tudtam, mivel tudom kinyírni magam'

A színésznő őszintén beszélt első két kudarcos házasságáról, és élete egyik nehéz időszakáról, amikor végül csak azért nem tudta elpusztítani magát, mert idegösszeomlással kórházba került. De hitt benne, hogy rátalál a szerelem, és így is történt.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-04-01 15:02

Fotó: YouTube/ Krisztián Budai/ Filmmúzeum

Sáfár Anikónak nem volt egyszerű a dolga a férfiakkal, kemény évek vezettek odáig, hogy végre megtalálja a boldogságot párja oldalán. A színésznő immár több mint 30 éve él kiegyensúlyozott házasságban harmadik férjével, Berecz Jánossal, de a Borsnak elmesélte, hogy korábban hiába is próbálta megvalósítani a szülői mintát, nem sikerült.

Igyekeztem azt nyújtani a párjaimnak, amit otthon láttam, mégsem sikerült, mert nem lettünk egyenrangú partnerek. Ad­tam mindent, nem kaptam semmit. Mindig abban bíztam, hogy ez majd változik, de nem változott

-meséli a művésznő, aki első házasságát filmrendezőnek készülő férjével azért bontotta fel, mert rájött, hogy színésznő akar lenni, nem pedig háztartásbeli. A férje viszont azt szerette volna, ha “csak az ő kis felesége” lenne, így válás lett a dologból.

A második férjem operatőr volt, tőle született a lányom. Na­gyon szerettem, de egy idő után úgy gondoltam, inkább a gyerekemet nevelem, mint a férjemet. Rengeteget turnéztam, ültem a buszon déltől éjjel kettőig nap mint nap. Amikor hajnalban hazaértem, mondta, hogy Ancsika, én még nem ettem. Pedig teli volt a hűtő, mindig főztem, ahogy ma is. A kisgyerekünkkel anyukám foglalkozott, ő pedig… hát élte az életét, míg én ül­tem a buszon. Nagyon pipa voltam, azt mondtam, ennyi. De nem baj, mert lett tőle egy fantasztikus lányom, majd két gyönyörű unokám.

Nemcsak a férfiakkal, hanem a karrierjével sem boldogult könnyen. Szépsége és tehetsége ellenére leginkább a többi színész betegsége esetén, beugróként alkalmazták. Első válása előtt kórházba végül kórházba került: a magánéleti válsága és a szakmai nehézségei idegösszeomláshoz vezettek.

Kétségbeestem, csak az járt a fejemben, ne legyek alkoholista, ne legyek öngyilkos. Meg kellett tanulnom, hogy mindent el kell engedni, mert volt olyan időszakom a hetvenes években, amikor kórházba ke­rültem. Nem szedtem be gyógyszert, más módszert alkalmaztam. Direkt nem vigyáztam, pontosan tudtam, mivel tudom kinyírni magam, olyan sokszor voltam már beteg. Rengeteget dolgoztam, vizes mellhártya-, tüdőgyulladás, szívizomgyulladás lett a vége. El akartam pusztítani magam, de mielőtt sikerült volna, idegösszeomlást kaptam. Napokig altattak, hat hétig nem engedtek ki a kórházból. Akkor még nem sikerült feldolgoznom a velem történteket, inkább meg akartam halni.

Azóta viszont derűs szemléletre váltott, és reménytelien beszél a szerelemről:

Hinni kell, hogy megvan a párod valahol. A szerelem na­gyon fontos az éle­temben, hogy meg tudjam va­lósítani azt a bol­dog­sá­got, harmóniát, nyugalmat, amit láttam otthon. Ez volt, és most is ez a célom. Hogy János száz évig jól legyen, jól érezze magát. Mindent megteremtek, ahogy általában a párjuknak a színésznők. (…) Próbálkozni, hinni kell, hogy megtalálod. Én hittem benne.

Címkék:

Sáfár Anikó

Mai nap hírei

Elolvadtunk! Michael Douglas először tarthatta a kezében pár hetes unokáját

joy.hu3 órája

Ezer alatt az új fertőzöttek száma

demokrata.hu5 órája

Végéhez közelít a Dunaferr drámája

autopro.hu6 órája

Müller Cecília elárulta, mikortól válhat kötelezővé a koronavírus elleni védőoltás

life.hu6 órája

6,6 millió Pfizer-vakcina érkezik Magyarországra az év végéig

168ora.hu7 órája

Kilazult a szélturbina lapátja és összedőlt

tisztajovo.hu9 órája

Katasztrofális sátrazásom története: laza vagyok, de ami sok, az sok, és ez bizony sok volt

she.life.hu10 órája

Ezt ne hagyd ki! Köllő Babett átlátszó felsőben pózolt

metropol.hu16 órája