Kiemelt Hírek 2020. április 13.

RTL Klub: koronavírusos lett egy kétéves gyerek Sátoraljaújhelyen

Startlap Kiemelt Hírek 2020. április 13.
A helyi kórház gyermekosztályát lezárták. Reggeli hírösszefoglaló.

RTL Klub: koronavírsusos lett egy kétéves gyerek Sátoraljaújhelyen

Orbán Viktor kórházi körútjának április 4-i állomása a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház volt. Négy nappal a kormányfő látogatása után az intézmény rövid közleményben jelezte, hogy két hétre lezárják a Csecsemő-és Gyermekgyógyászati osztályt. A sajtó értesülései szerint egy kétéves gyermek fertőződött meg az új koronavírussal. Az ügyben az Emberi Erőforrások Minisztériuma is megszólalt. Részletek itt.

“Nem képzelik, hogy otthon fogunk ülni és nem megyünk ki a partra!?” – százával zavarják haza az embereket a Balaton-partról

A kijárási korlátozás és a helyi polgármesterek húsvéti szigorító intézkedései sem képesek visszatartani a tömeget a Balatonon.Ebben a cikkben a polgárőrség beszámolóját találod az elmúlt napok szomorú tapasztalatairól.

Varga Judit szerint elképzelhető, hogy egyes rendkívüli intézkedésekre a veszélyhelyzet után is szükség lesz

Ezt az igazságügyi miniszter a Die Weltnek adott interjúban mondta, amelyben védelmébe vette az itthon és nemzetközileg egyaránt éles vitát kiváltó felhatalmazási törvényt. Varga Judittal készült beszélgetést ebben a cikkben foglalták össze.

Donald Trump katasztrófa sújtotta területnek nyilvánította egész Amerikát

Vasárnap este az elnök az USA valamennyi tagállamát katasztrófa sújtotta területnek nyilvánította. Ez a rendelet nem csupán egy névleges dolog, van gyakorlati következménye is. Donald Trumpnak egyébként az egyik legjobb barátja is elhunyt a koronavírus következtében, és erről az elnök is megszólalt. Ezekről, valamint az amerikai járványhelyzetről ebben a cikkben olvashatsz tovább.

Erdogan nem fogadta el a török belügyminiszter lemondását

Fotó: Chris McGrath/Getty Images

Törökországban igen rosszul sikerült a szigorító intézkedéseket közölni a lakossággal, amelynek meg is lett a következménye. Süleyman Soylu belügyminiszter vasárnap mondott le, de ezt Recep Tayyip Erdogan elnök nem fogadta el. Részletek itt.

A rendőrök elfogták a 89 éves galgagutai asszony gyilkosát

A nyomozók 48 órán belül azonosították a férfit, akit az idős asszony megölésével gyanúsítanak. Az emberölésről erre a linkre kattintva olvashatsz tovább.

Diákok tízezrei petícióban kérik, hogy érettségi helyett a jegyeket átlagolják

Már több mint 25 ezer iskolás írta alá a petíciót, amelyben az érettségi vagy a szakmai vizsga helyett a jegyek átlagolását kérik. Két 11. évfolyamos gimnazista pedig nyílt levelet írt a Köznevelési Államtitkárságnak az előrehozott érettségik ügyében. Részletek itt.

Az Interpol jelezte, hogy hackerek támadják a koronavírus-járvány ellen küzdő egészségügyi intézményeket

A nemzetközi rendőrségi szervezet jelentése szerint a hackerek főként zsarolóvírusokkal próbálkoznak, amelyekkel működésképtelenné teszik a kutatásra is használt eszközöket. Egy vakcinán dolgozó londoni kutatócég számítógépeit órákra zárolták. Ha érdekelnek a részletek, akkor kattints ide.

Csökkentik a kitermelést a nagy olajtermelő országok, hogy megállítsák az áresést

Fotó: David McNew/Getty Images

A pandémia miatt bevezetett korlátozások durván csökkentették a keresletet az olaj iránt, amitől zuhanni kezdtek az árak. A témáról bővebben itt írnak.

Jelentős lehűlés következik

Kedd éjjel hidegfront érkezik, szerda hajnalban fagypont alá csökkenhet a hőmérséklet. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Keresés az oldalon