Rossz hírt kaptak a szociális tűzifára várók

Startlap - Startlap
A rendszert jobban érdekli a közmunkások száma, mint a nincstelenek. Hírösszefoglaló.

A pár ezer forintos nyugdíjemelések és a közmunkások elbocsátása miatt kevesebb szociális tűzifát kapnak a szegények

Rászorulóból nem lett kevesebb, azonban mivel a kormány sok közmunkást kitessékelt a közmunkaprogramból, és minimális nyugdíjemelést is eszközöltek, jóval kevesebb tűzifa jut azoknak, akiknek nagy szüksége lenne rá. Miként lehetséges ez? Ebből a cikkből kiderül, továbbá egy somogy megyei polgármester elmagyarázza, milyen szörnyű következményekkel jár a változás.

Szijjártó Péter bejelentette, hogy 10 milliárd forintért rövid időn belül egy újabb magyart küldünk fel az űrbe

Kellemetlen megjegyzést posztolt az ápolónő a helyi fideszes képviselőről, kirúgták a kórházból

A siófoki intézményből nemcsak az ápolónőt, hanem az orvosigazgatót is elbocsátották.

Népszava: az MTI-nél nem írhatnak a kormányra nézve negatív hírekről

A lap szerint az elvben független közszolgálati médiaszolgáltatónál nagyon komolyan megválogatják, milyen híreket közölnek. Arról, hogy ez mit jelent a gyakorlatban, itt írnak bővebben.

Hónapokon keresztül aggódó szerelmesnek álcázhatta magát az albertirsai gyilkosság gyanúsítottja

Agusztusban tűnt el, majd november végén egy albertirsai ház pincéjében találták meg a 42 éves nő elásott holttestét. A gyilkossággal az elhunyt 56 éves élettársát gyanúsítják, aki részben be is ismerte tettét. Az áldozat ismerőse felkavaró részletekről számolt be az esettel kapcsolatban. A folytatásért ide kattints.

Elhízott felnőttek, alkoholista tinik, és mindenki dohányzik: ez Magyarország, ahol a lakosság a korai halálozásán fáradozik, és ezen az egészségügyi rendszer keveset tud segíteni

Fotó: MTI/Komka Péter

Norvégiával és Izlanddal kiegészítve a 28 uniós tagállam egészségügyi rendszerének mélyreható elemzését csütörtökön tette közzé az Európai Bizottság. A fókuszban a lakosság egészségi állapota, az erre ható főbb kockázati tényezők, valamint az országok egészségügyi rendszereinek hatékonysága és hozzáférhetősége állt. A jelentés lesújtó képet festett hazánkról. Részletek itt.

Hogyan kell a Black Friday-en úgy vásárolni, mint egy profi?

Egy friss felmérés szerint egyre több magyar vásárol a Black Friday-en, de karácsony előtt így is sokkal többen keresik fel a boltokat. Ebben a cikkben Jagodics Ritával, a felmérést végző cég ügyvezetőjével beszélgettünk, aki elmondta, mik az idei slágertermékek, mit gondol a Fekete Péntekről kereskedői oldalról, és arra is fény derült, hogyan tudjuk a legjobban kihasználni a novemberi árzuhanásokat.

Csiripelő bioakusztikai forradalom: sosem látott mennyiségű információhoz jutunk az erdők bemikrofonozásából

A biológus lét egyik kevésbé ismert és nem túl fényes része a terepmunka: elképesztő energiákat kell bevetni ahhoz, hogy fel tudják mérni egy adott élőhely állapotát. Az erdők helyzetéről rengeteg információval szolgáltak eddig is a modern eszközök, de ezek csak felszíni adatok – például megtudhatjuk, mekkora a kiterjedése egy-egy fás társulásnak.

Ezen változtat az erdők bemikrofonozása: a technológia nem új, de jóval olcsóbb lett, és időközben megjelentek olyan algoritmusok, amelyek már képesek elbánni tetemes mennyiségű adattal is. Hogy működik ez az egész? Mire jó? Miért nem inkább kamerákat használnak? Milyen kihívásokkal kell megküzdeni, hogy használható legyen az eljárás? Hogy hangzik egy ilyen felvétel? Erről szól ez a cikk.

Több mint ötven éve ígérgetik, a munkáltatók miatt mégsem vezetik be. De vajon tényleg olyan jó lenne nekünk a négynapos munkahéttől?

John Maynard Keynes neves angol közgazdász már 1936-ban arról írt, hogy 2030-ra beköszönt “a szórakozás kora”, legfeljebb 15 órás munkahéttel. Az ötlet azóta is foglalkoztatja az embereket, számos meggyőző érv hangzott már el a munkával töltött napok csökkentett száma mellett, ugyanakkor mégsem terjedt el a rendszer.

Most Japánban lezajlott egy kísérlet a Microsoftnál, amely hatalmas sikerrel és jelentős eredményekkel zárult. Mi történt Japánban? Ha Japánban jó volt, miért nem vezetik be az egész világon? Mik az érvek és az ellenérvek a háromnapos hétvége mellett és ellen? És mi a véleménye a magyar szakértőnek a négynapos munkahétről? A kérdésekre a válaszokat ide kattintva találod.

Vége az enyhe időjárásnak: hamarosan -10 fok is lehet

Fotó: Scott Olson/Getty Images

Nemsokára sarkvidéki eredetű levegő árasztja el a Kárpát-medencét. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Béremelés: 18 százalékkal kaphatnak többet az ápolók

képcím

Egységesül az ügyeleti rendszer, a 1830-as központi számot kell...

képcím

Nem lesz késő délután háziorvos, szakrendelések szűnhetnek meg