Romokban hever a kibérelhető magyar falu

Startlap - Startlap
Megmutatjuk, mi lett a Veszprém megyei gyöngyszemből alig egy év alatt. Hírösszefoglaló.

Romokban hever a kibérelhető magyar falu

Talán mindenki emlékszik még egy 2015-ös hírre, mely arról szólt, hogy a Veszprém megyei zsákfalu, Megyer hirdetésben kürtölte világgá, hogy hétvégi napokra kibérelhető a település. A nem mindennapi lehetőség híre a tengerentúlra is eljutott. Amerikából is érkeztek vendégek, dübörgött az élet a településen2018-ban jött a fordulat, új polgármestert választott Megyer, aminek drámai következménye lett. Ebben a cikkben megtekintheted, mi lett a gyöngyszemből alig egy év alatt.

Elindult a visszaszámlálás: kellemetlen meglepetés jön az autópiacon

iStock

Az új EU-s szén-dioxid rendelet keményen átalakítja majd az egész autópiacot. Ebből a cikkből kiderül, mely modelleknél várható drasztikus drágulás, valamint az is, hogy januártól milyen autók tűnhetnek el szinte teljesen a kínálatból.

Ismét édesanyja bővítette Láng Zsolt rózsadombi háza körül a telket

A II. kerületi fideszes polgármester háza az egykori SZOT-szálló helyén épülő luxustársasház mellett áll, a beruházótól vették az udvar megnagyobbítására szolgáló telket. A politikusnak nem először segít be az édesanyja.

A zalai falu, ahol senki nem akar polgármester lenni

Lakhegyen sem polgármester, sem önkormányzati képviselőjelöltek nem indulnak a választáson, így az helyben el is marad. A polgármester azt mondta, szerinte értek el sikereket az elmúlt öt évben, mégsem vállalja a további feladatokat. A helyiek pedig széttárták a kezüket. Videóriport Zala megyéből.

Végrehajtó a kilakoltatásra váró Ildikónak: „tűnjön el a lakásból!”

iStock

Pénze és ruhája is a lakásban maradt annak a budapesti nőnek, aki csupán egy véletlen folytán tudta meg múlt hét pénteken, hogy hétfőn el kell hagyniuk az otthonukat. Sz. Ildikó állítja, hogy semmilyen értesítést nem kapott a kilakoltatás időpontjáról. Az abszurd esetről az alábbi cikkben olvashatsz bővebben.

Támogatja a kormány a vendégmunkásoknak épülő munkásszállókat

Az elmúlt években a magyarországi munkaerőhiányt a cégek különböző módokon, például a dolgozók országon belüli utaztatásával, vagy külföldi vendégmunkások behívásával próbálták megoldani. Viszont az elhelyezésük egyre nehézkesebbé vált. A kormány ezért most támogatni kezdte a munkásszállók építését. A témáról bővebben itt olvashatsz.

Két hónapig feküdt holtan egy diák az új-zélandi egyetemen

Az elsőéves diák maradványaira Christchurch városában, a University of Canterbury egyik épületében leltek rá azt követően, hogy furcsa szag áradt a szobájából.

Ezer sebből vérzik a felújított Vörösmarty tér

MTI/Mohai Balázs

Bár még van egy kis idő a hivatalos átadóig, egyre jobban látszik, hogy milyen lesz a megújult Vörösmarty tér. Nem elég ugyanis, hogy az oroszlános kutat kipaterolták a térről még nagyobb helyet biztosítva a borzalmas karácsonyi bódévárosnak, de a térkő lerakását is vállalhatatlan színvonalon oldották meg. Ha érdekel, az alábbi cikkben mutatunk róla egy csomó képet.

Meglepően közel lehetünk az idegen civilizációk felfedezéséhez

Amennyiben más égitesten is kialakult az emberiséghez hasonlóan fejlett civilizáció, az feltételezhetően olyan technológiát használ, amelynek jelei kimutathatóak. Sok szakértő régóta keresi ezeket a potenciális nyomokat a különböző teleszkópokkal és űreszközökkel gyűjtött adatok közt. Kutatók egy csoportja szerint a módszereink fejlődésének köszönhetően most valóban komoly esély van az árulkodó jelek észlelésére. A témáról bővebben ebben a cikkben olvashatsz.

Hétvégére visszatér a napsütéses meleg ősz

Péntekre elvonul az eső, helyét a napsütés veszi át. Szombaton délkeleten akár 26 fok is lehet. A részletes időjárás-előrejelzést itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Képeken a hét jelentősebb hírei

képcím

Kiszámolták, hány forintot jelenthet a nyugdíjasoknak Orbán...

képcím

Csökkentette a kormány a csok büntetőkamatát