Vendégekkel teli panzió gyulladt ki Romániában, többen meghaltak

Startlap - Startlap
Két felnőtt és egy gyerek bennégett a szálláshelyen, az épületben tartózkodó 22 személyből ötöt eltűntnek nyilvánítottak.

Frissítés: Hatan meghaltak a dél-romániai Prahova megyében kedden egy leégett panzióban. A tüzet eloltották, de két eltűntet még keresnek a hatóságok. 

Vendégekkel teli panzió gyulladt ki a dél-romániai Prahova megyében kedden, két felnőtt és egy gyerek bennégett, öt vendéget még keresnek a hatóságok – közölte a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU).

A News.ro beszámolója szerint a tűz kedden reggel keletkezett Tohani településen. A kétszintes, fából készült épületben gyorsan elharapóztak a lángok, a földszinten lakók időben kimenekültek, de az emeleti vendégeket még keresik.

A ISU közlése szerint a panzióban 22-en tartózkodtak, közülük ötöt nyilvánítottak eltűntnek. Virgiliu Nanu, Prahova megye prefektusa korábban az Antena 3 hírtelevíziónak elmondta két felnőtt és egy gyerek holttestét találták meg eddig.

A tűzben egy 48 éves nő és egy 17 éves fiú enyhébb égési sérüléseket szenvedett, őket a ploiesti-i kórházba szállították.

A mentést nehezíti, hogy a tűz hatására az épület tetőzete beomlott, a lángok mintegy ezer négyzetméteren pusztítanak. A vendégházban turisták és a tulajdonos ismerősei tartózkodtak.

(MTI)

Címlapkép: Youtube / Realitatea

Ez is érdekelhet

képcím

Román miniszterelnök: sosem lesz "semmilyen Székelyföld"...

képcím

Fotókon a brutális budapesti tűzeset - kedd éjjel csaptak fel a...

képcím

Nyolc évvel később kiderült, ki ölte meg a jánoshalmi...