Rezsi: piaci áron számítják a legszegényebbeknek az áramot

Startlap - Startlap
A feltöltős villanyórákhoz vásárolt villamos energia ára is megemelkedett több jelzés szerint. Reagált a Technológiai és Ipari Minisztérium. Esti hírösszefoglaló.

Rezsi: piaci áron számítják a legszegényebbeknek az áramot

Több jelzés alapján írta meg a 24.hu, hogy az MVM feltöltőkártyás villanyórái piaci áron számolnak augusztus elseje óta. Jámbor András (Párbeszéd) és Déri Tibor (Momentum) politikusok is kaptak megkeresést szerény körülmények között élőktől, hogy a feltöltős villanyórájukhoz vásárolt villamos energia ára megemelkedett. A helyzetet jelezték az MVM-nek és a Technológiai és Ipari Minisztériumnak is, utóbbi már válaszolt, ebben a cikkben a részletek.

Már nem közli az energiahivatal, hogy mennyi volt a lakossági áram beszerzési ára

Eddig negyedévente közölte a hatóság a piaci vásárlási árat, a szolgáltatók tájékoztatása céljából. Megkérdezték az energiahivatalt, hogy az idei árakat hol lehet megtalálni, ám már nem teszik közzé ezt az adatot. Az indoklás itt.

Nagy eséllyel nem lehet majd tankolni a Balatonnál a következő egy-két hétben

Fotó: Attila KISBENEDEK / AFP

Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője úgy véli, nagyon sok kútnak ismét saját zsebből vagy hitelből kell fedeznie a bér- és rezsiköltségeket. A szakértő jelezte azt is, a következő egy-két hét kritikus lesz a Balatonnál, ennek okairól ebben a cikkben olvashatsz.

A tankolással kapcsolatos további hír, hogy a piaci áron tankolóknak érdemes kivárniuk péntekig, addigra ugyanis nagyjából ugyanannyival csökkennek a hazai üzemanyagárak, mint amennyivel hétfőn emelkedtek. Árak itt.

Vannak óvodák, ahol már közmunkások felügyelnek a gyerekekre

A Magyar Óvodapedagógiai Egyesület elnöke azt mondja, tragikus, de érthető, hogy idén minden eddiginél kevesebb jelentkezőt vettek fel óvodapedagógusnak. Fábián Katalin  félőnek tartja, ha nem lép a kormány, a rendszer hamarosan összedől. Részletek.

Ujhelyi István: A pedagógus-béremelésről is hazudott a kormány

Az MSZP EP-képviselője szerint a pedagógusok jelentős béremelésére eddig nem is kért pénzt az EU-tól az Orbán-kormány, csak most. A PDSZ szerint a kormány minden általuk felvetett problémát elismert. Bővebben.

Tóth Bertalan nyílt levélben, durván bírálja Koncz Zsófiát

Az MSZP társelnöke Palkovics Lászlónak írta meg, hogy méltatlannak és alkalmatlannak tartja posztjára a helyettesét. Tóth Bertalan azon akadt ki, hogy féltucatnyi kérdésére egyetlen mondattal “válaszolt” Koncz Zsófia.Íme.

Súlyosbodik a tajvani krízis: Kína légi és tengeri blokád alá vonja a szigetet

Fotó: Daniel Ceng Shou Yi / Controluce via AFP

Kína éles lőszerekkel hadgyakorlatozik Tajvan körül a következő napokban, ami a tajvani védelmi minisztérium szerint felér a sziget légi és tengeri blokádjával. 25 éve nem látott válság van kibontakozóban. Részletek.

Szijjártó egy rosszul sikerült Fox News-interjú miatt hívott vissza egy követségi alkalmazottat

Az Azonnali úgy tudja, hogy Szijjártónak egyrészt az volt a problémája, hogy nem a stúdióban kérdezték, „csak” kapcsolták élő adásban, másrészt a beszélgetés bő húsz perccel később kezdődött, mint ahogy ő tudta. A közelmúltban további két munkatársától is megvált a külügyi tárca, innen kiderül, hogy miért.

Simicska régi bizalmasa, Németh Lászlóné újra fontos pozícióba került

Lázár János minisztériumához került a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Új vezetőség is van, ami egyúttal nagy visszatérést is jelent, hiszen a vállalat felügyelőbizottsági elnöki székébe ezúttal Németh Lászlóné ülhet be. Bővebben.

Döntött a főispán: elbontatja a lómenhely kapuját, hiába szökhetnek ki az állami lovak

Nem kegyelmez a kormányhivatal az állami tulajdonú mentett lovakat befogadó menhelynek, amely elszámolási vitába keveredett az agrártárcával. Ha a kaput elbontják, akkor több mint száz ló és egyéb nagytestű állat csatangolhat világgá. Bővebben.

Címlapkép: Illusztráció. Fotó: Getty Images

Ez is érdekelhet

képcím

Németh Szilárd bejelentette, hogy kiterjesztik a rezsicsökkentést

képcím

A KINCS felmérése szerint a magyarok 72 százalékának nem nőttek...

képcím

Jelentősen csökkenthető a fűtésszámla egy egynapos...