Reggelente fél órát kell kisgyermekével fagyoskodnia a megállóban egy édesanyának a Volán menetrend változtatása miatt

Startlap - Startlap
A helyiek szerin a legnagyobb baj, hogy olyanok döntenek a tömegközlekedésről, akik nem is használják azt.

Hajnal négykor kel, majd fél órát várakozik a hideg, fedetlen buszmegállóban a 3 éves Beni és anyukája, Pikács Vanessza (24), hogy eljussanak az óvodába, ugyanis a Volán – kihasználatlanságra hivatkozva – megszüntette néhány járatát Veresegyházán – írja a Blikk.

December végéig volt csatlakozásuk

Gödöllőn lakunk Benivel, Veresegyházán dolgozom. Mivel egyedül nevelem őt, logikusnak tűnt, hogy a munkahelyem közelében keresek neki óvodát. Eddig tökéletesen is működött minden: ugyan korán indultunk, mert nekem fél 7-kor kezdődik a munkaidőm, és két busszal is kell mennünk, de otthonról 30-40 perc alatt az óvodában voltunk. Az átszállásnál ugyanis szinte semmit se kellett várakoznunk

– fejtegette az édesanya. A jó világ azonban véget ért, amikor december végén a Volán úgy döntött: kapacitáshiány miatt kevesebb járatot indít Veresegyházán.

Sokakat érintett rosszul a változás

A menetrend-módosítás hátrányosan érintette elsősorban az Ivacs, Revetek és Ligetek városrész lakóit. A Volánbusz Zrt.-nél az autóbusz-közlekedést és menetrend-visszaállítást nem tudtuk elérni – közölte nyílt levelében Pásztor Béla veresegyházi polgármester a helyi lakosokkal. Az önkormányzat ingyenes helyi járatot indított a településen, amely a délelőtti órákban jár, így Vanesszáékon nem segít.

Hajnal 4:15-kor ébresztem Benit, hogy elérjük az 5:20-as buszt, az átszállásra pedig majdnem fél órát várunk a hideg, lefedetlen padoknál arra a buszra, ami eddig egy perccel a gödöllői járatunk után érkezett. Ez jó időben sem mókás hajnalok hajnalán, de ilyenkor, a mínuszokban egyenesen rettenetes! Szegény gyermek még jóformán alszik ilyenkor, én pedig próbálom betakargatni, hogy legalább ne fagyjon csontig. És mindezt olyan emberek döntése miatt, akik feltehetőleg csak kívülről látnak autóbuszokat

– háborgott az édesanya.

A Volán egyelőre hallgat

„Sajnos, gyakoriak az ilyen problémák, a menetrendeket ugyanis legtöbbször olyanok írják és hagyják jóvá, akik sofőrrel és szolgálati autóval járnak. Amíg nincs beépítve a rendszerbe közlekedésszervező, addig a polgármesterek lobbiján múlik, mennyire szolgálják ki a busztársaságok az utasok valós igényeit” – fejtegette Dorner Lajos, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület elnöke. A Blikk megkereste a Volánt is, hogy megtudják, miért változtattak a menetrenden, ám eddig nem válaszoltak a kérdésükre.

Ez is érdekelhet

képcím

Vasárnap jön az óraátállítás: így változnak a menetrendek

képcím

Változik a vonatok és a buszok közlekedési rendje az ünnepi...

képcím

Rákay Philip: Nem szégyelled magad, Zelenszkij?