Kiemelt Hírek 2019. május 22.

Radikális változás jön az autóvásárlásnál

Startlap Kiemelt Hírek 2019. május 22.
Jobbikos akart a Tényekben szerepelni, halottakat fotózott a magyar kamionos, friss általános iskolai rangsor, naponta 10 magyar lábát kell amputálni. Hírösszefoglaló.

Az autóvásárlás adóinak átszabására készül a kormány

Az autóvásárláshoz és -behozatalhoz, valamint a cégautókhoz fűződő közterhek radikális átalakítására készül az Orbán-kormány. A cél az, hogy megújuljon az elavult magyar járműállomány – derül ki a hvg.hu birtokába került előterjesztésből. 

Így jutott képernyőre a jobbikos a TV2-ben

Jakab Péter, a Jobbik országos szóvivője, országgyűlési képviselője megpróbált bejutni a TV2 híradójába, azt kifogásolva, hogy egy éve nem hívták a Tényekbe, pedig kampány van. Hogy sikerült-e bejutnia a politikusnak a híradóba, és hogy milyen szerencsétlen hatással volt az akció a TV2 egyik dolgozójára, a lenti cikkből derül ki.

Fotó: Facebook/Jakab Péter

Halottakat fotózott a magyar kamionos, így reagált a német rendőr

Alig több mint fél nap alatt több mint kétmillióan látták azt a videót a Bayerischer Rundfunk Facebook-oldalán, melyen egy német rendőr megmutatja egy halálos baleset áldozatait azoknak a sofőröknek, akik a tragédia helyszínét fotózták. A videóból kiderül, miért teszi mindezt az egyenruhás, és láthatjuk a magyar kamionos reakcióját is.

Friss általános iskolai rangsor, egészen másképp

Évek óta közzéteszi az Oktatási Hivatal azoknak az iskoláknak a listáját, ahol a kompetenciamérés eredményei alapján kiemelkedő a pedagógiai munka fejlesztő hatása. Néhány napja nyilvánosságra hozták a legfrissebb, a 2018-as felmérés alapján összeállított listát, amelyből sok érdekesség derül ki.

Fotó: iStock

Így zajlott le Toroczkaiék demonstrációja Törökszentmiklóson

Előzetesen nagy feszültség volt körülötte, de nagyobb atrocitás nélkül ért véget az a demonstráció, amit a Mi Hazánk mozgalom szervezett Törökszentmiklósra a Betyársereggel, és egykor szebb napokat látott szövetségeseivel, a MIÉP-pel és a Független Kisgazdapárttal közösen. A 444.hu több remek fotót is készített a helyszínen, ezeket az alábbi cikkben lehet megnézni.

Egyik EU-s tagállamba sem olyan könnyű betelepülni, mint hazánkba

Az Eurostat adatai szerint hazánkban nőtt legnagyobb mértékben az Unión kívülről érkezőknek adott tartózkodási engedélyek száma. Hogy pontosan mekkora számról van szó, a lenti cikkből kiderül.

Fotó: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Magyarországon naponta 10 ember lábát kell amputálni cukorbetegség miatt

Magyarországon naponta 10 ember lábát kell amputálni cukorbetegség következtében, pedig megelőzéssel, minden második beteg megmenthető lenne. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány ezért is indította el szűrési sorozatát. Ezen túl pedig folytatják a KIDS elnevezésű országos iskolai programjukat is.

Mutatjuk, milyen idő lesz hétvégén

A hazánktól északra örvénylő ciklon csütörtöktől fokozatosan gyengül, egyre kevesebb helyen várható csapadék. Ennek aztán meg is lesz a következménye, hétvégére változás áll be az időjárásban. A részletes előrejelzést a Kiderül oldalán olvashatod el.

Keresés az oldalon