Polt Péter a rendőrségre továbbította a 300 milliárdos lélegeztetőgép-ügyet

Startlap - Startlap
Vadai Ágnes kérdezett a darabonként mintegy 19 millióért, irdatlan mennyiségben beszerzett gépekről, és nem várt választ kapott a legfőbb ügyésztől. Esti hírösszefoglaló.

Polt Péter a rendőrségre továbbította a 300 milliárdos lélegeztetőgép-ügyet

Vadai Ágnes DK-s képviselő megkérdezte a legfőbb ügyésztől, miért van az, hogy míg Szlovákiában korrupció gyanújával nyomozás indult, amiért 10 millió forintos átlagáron vásároltak lélegeztetőgépeket, nálunk a közel kétszer ilyen magas összegért berendelt gépek kapcsán senki semmire nem gyanakodott. Polt Péter váratlan választ adott. Részletek itt.

Már hivatalos: Lázár János lett a teniszszövetség új elnöke

A korábbi elnök, a fideszes országgyűlési képviselő Szűcs Lajos meg sem jelent a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) tisztújító közgyűlésén, csupán egy levelet küldött maga helyett. Tekintve, hogy egyetlen elnökre és egyetlen alelnökre lehetett szavazni, és a háttéralku már ismert volt, ez nem meglepő. Három nyitott kérdés azért még maradt a több milliárd adósságot felhalmozott sportszervezettel kapcsolatban. Részletek itt.

“Elment egy angyal” – meghalt Kósáné Kovács Magda

A Horn-kormány munkaügyi minisztere 79 éves voltKósáné Kovács Magda halálának körülményeiről és munkásságáról itt olvashatsz.

Gyurcsány Ferenc, a DK-elnöke megrendült írással búcsúzott a politikustól, aki ugyanazon kór miatt, ugyanott szenvedett, mint saját édesanyja. Íme.

A rendőrség szerint “az elektromossághoz munkájuk révén kötődő résztvevők” születésnapi zászlóját nézték SS-jelvénynek Leányfalun

A Duna-parton szombaton egy hétvégi ház homlokzatán jelent meg a különös molinó, amiből rendőrségi bejelentés lett. A méretes felirat nagyon erős hasonlóságot mutatott az Adolf Hitler-féle náci párt, az NSDAP katonai szervezete, a Schutzstaffel zászlajával. A rendőrök szerint félreértés történt, és nem tiltott önkényuralmi jelkép használata. Fotók és további részletek itt nézegethetők.

A háziorvosok tiltakoznak Sebestyén Balázs kijelentései ellen, aki “korrupció gyanújával sározza be az egész orvostársadalmat”

A Háziorvosok Online Szervezete és a Magyar Orvosi Kamara Háziorvosi Csoportja közös közleményéig fajult Sebestyén Balázs ügye, aki reggeli rádióműsorában ekézte a volán mögé ülő időseket, és a számukra egészségi alkalmasságot igazoló háziorvosokat. A háziorvosok nagyon durván kiakadtak. Részletek itt.

Figyelem: tojásokat hívott vissza a Lidl, szalmonellával fertőzöttek lehetnek

Fotó: Matthew Horwood/Getty Images

Az áruházlánc arra kéri a termék vásárlóit, hogy ne fogyasszák el, hanem vigyék vissza valamelyik üzletükbe a veszélyes tojásokat, amiket blokk nélkül is visszavesznek. A problémás termék adatait és az azt árusító boltok listáját ebben a cikkben ismertetjük.

Szexuális abúzus, fizikai erőszak, megszégyenítés, lelki terror: a Balettintézet régi diákjai vallottak a kíméletlen intézményről

Volt, aki névvel, volt, aki név nélkül, de mindenki hasonlóan brutális hangulatot és durva történeteket idézett fel a Balettintézet egykori tanulói közül, amikor a tánciskoláról beszéltek. A szigoráról hírhedt intézmény félistenként kezelt, korlátlan hatalommal bíró, és azzal előszeretettel visszaélő balettmestereiről és az idősebb diáktársak által gyakorolt terrorról meséltek, amiről mindenki tudott, a gyerekek ugyanis jelezték a komolyabb visszaéléseket, mégsem tett senki semmit. Részletek itt.

Bodolai Lászlót nem rúgták ki a Tilos Rádiótól

Az Indexet tulajdonló alapítvány, az Index Zrt. elnöke, Bodolai László nem távozott a rádiótól, de maga kérte a műsora felfüggesztését. A  Nemzeti Választási Bizottságból ugyanakkor kitették Bodolait. Minderről bővebben itt olvashatsz.

Tudományosan kimutatták, hogy összefüggés van a korrpció és az elhízás között 

Fotó: Jörg Carstensen/picture alliance via Getty Images

Pavlo R. Blavatskyy, az üzleti tudományok terén posztgraduális képzést nyújtó Montpellier Business School kutatója 15, a korrupciókutató intézetek szerint kiemelten korrupt posztszovjet ország példáján keresztül vizsgálta az összefüggést a kormánytagok testtömegindexe (BMI) és a korrupció között. Blavatskyy izgalmas eredményekre jutott, amelyeket ebből a cikkből ismerhetsz meg.

Ez is érdekelhet

képcím

Polt Péter a parlamentben reagált Magyar Péter hangfelvételére

képcím

Magyar Péter reagált az interjúra: Varga Judit "hol ököllel, hol...

képcím

Magyar Péter és az ügyészség emberei így üzengetnek egymásnak