Pitbull támadott meg egy 13 éves kislányt és édesanyját Szombathelyen

A dühöngő eb célpontja a kislány kutyája volt.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-01-08 10:48

forrás: Thinkstock

Szemvillanás alatt vált horrorisztikus jelenetek helyszínévé egy szombathelyi utca, ahol Etelka és családja kutyasétáltatásra indult Jimbo nevű kedvencükkel – írja a Blikk.

A kutyáját védte

Nem a szokásos úton haladtak, az idillnek pedig egy acsarkodó pitbull vetett véget, ami dühödten rontott a vidám társaságra. Az állatot még egy drótkerítés sem állította meg.

Abban bíztunk, hogy a kerítésen belül marad, ám a következő pillanatban már megállt bennem az ütő, amikor megláttam, hogy átjut egyik kertből a másikba. Az állat gazdája hiába szórt szitkokat rá, nem tudta megfékezni a kutyát, rá se hederített a parancsszavakra

– idézte fel a történteket Etelka, akinek a gyermeke pánikszerűen kapta fel a földről Jimbót, hogy megóvja az egyre közeledő veszélytől.

A lányomnak a tenyerét harapta át, az arcát karmolásnyomok csúfítják, nekem a mutatóujjam sérült meg – mesélte a támadás után még mindig zaklatottan az édesanya. A család tagjai azonnal autóba ültek, hogy a közeli kórházba siessenek, ahol ellátták sérüléseiket.

„Gyermekem igazi hősként mentette Jimbót, de nagyon megviselték a történtek, aludni sem tudott, az eset óta pedig sokszor sír. Rengeteget beszélgetünk, megpróbáljuk feldolgozni együtt a megrázó esetet, egyelőre pszichológus segítsége nélkül” – magyarázta Etelka.

A pitbull gazdája elmenekült

Az agresszív kutya gazdája az eset után elmenekült, őt azóta sem találják, ezért Etelka úgy döntött, feljelentést tesz a rendőrségen. A Blikk kereste a rendőrséget a kutyatámadással kapcsolatban. A Szombathelyi Rendőrkapitányság – gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit – írták válaszukban.

Védtelen lesz, ha felvesszük

A kutyakiképző szerint bár egyértelműen az eb volt a célpont, szerencsésnek érezheti magát a család, hogy ennyivel megúszta a történteket. „Ilyen esetben az egyik legrosszabb reakció, ha felkapjuk a kutyánkat, mivel az ilyenkor még védtelenebbé válik. A másik leggyakoribb hiba, ha kiabálni, sikítozni kezd valaki, mert ezzel még jobban felbőszíti a támadó kutyát” – árulta el Nagy Viktória kutyakiképző, aki szerint nem szabad általánosítani.

Ez a támadás nem azért történt, mert a pitbullok veszélyesek. Minden kutya olyan, amilyennek a gazdája neveli

– tette hozzá.

Mai nap hírei

Távozik a hasznaltauto.hu és a jofogas.hu marketingigazgatója

behaviour.hu7 órája

„Széttárt lábakkal várták, hogy teherbe ejtsék őket” – Szentesi Éva a lengyelországi abortusztiltásról

wmn.hu8 órája

Nem egyszeri segély volt az 50 forint, amit a nyugdíjas nő kapott – reagált a Magyar Államkincstár

szeretlekmagyarorszag.hu10 órája

Mindig van lejjebb: a volt Fidelitas-elnök megütött egy nőt, de most tagadja

berettyo.ezalenyeg.hu10 órája

Még nehezebb helyzetbe kerülhetnek a gumiszervizek a téli átszerelési időszakban

autopro.hu14 órája

Elhunyt negyvenhárom koronavírusos beteg hazánkban

demokrata.hu16 órája

Szuper WiFi jön az otthonokba

itbusiness.hu17 órája

Képek bizonyítják, hogy Brad Pitt hiába a nők álma, új szerelme mégis máshol keresi a boldogságot

joy.hu19 órája