Péter nem regisztrált, nem kapott vakcinát, hivatalosan mégis beoltották, méghozzá mint nőt

Startlap - Startlap
A pécsi férfi véletlenül tudta meg, hogy ugyan nem is járt a fővárosban, a központi adatbázis szerint Budapesten beoltották. Esti hírösszefoglaló.

Péter nem regisztrált, nem kapott vakcinát, hivatalosan mégis beoltották, méghozzá mint nőt

Rejtélyes történetet osztott meg egy pécsi férfi a Facebookon, miután a háziorvosa szólt neki, hogy a központi adatbázis szerint Budapesten beoltották. Péter nem is járt a fővárosban, de nem ez az egyetlen különös eleme az ügynek. A teljes sztorit ebben a cikkben ismertetik.

Gulyás Gergely elmondta, mire lesz jó a védettséget igazoló plasztikkártya

A miniszterelnökséget vezető miniszter a pénteki Kormányinfón eddig ismeretlen részleteket közölt arról, hogyan tervezik az ország nyitását. De mindjárt jön a nemzeti konzultáció is. Ha érdekel, mi hangzott el a tájékoztatón, akkor itt folytasd az olvasást. 

Nem kér bérleti díjat a kormány a konditermektől és a vendéglátóhelyektől

A hír szintén a Kormányinfó témája volt, és elsősorban az állami és önkormányzati ingatlanokról volt szó, de Gulyás Gergely a többi bérlő ügyéről is megszólalt. További információkért katt ide.

Kíváncsi vagy, hányan állnak előtted az oltási tervben? Most megnézheted

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Orbán Viktor állítása szerint már novemberben is rég megvolt az oltási terv, mégsem voltak hajlandóak kiadni azóta sem, csak egy hevenyészettebb vázlatot. A 444.hu birtokába jutott egy 80 oldalas változat, amely már jóval alaposabban tárja fel, hol és hogyan zajlik (elvileg) a vakcináció. A regisztrációval kapcsolatban továbbra is számos ellentmondás maradt. Bővebben.

Állítólag a bangladesi sziámi ikrek miatt özönlötték el reggel fegyveres rendőrök Szász János lakását

A neves filmrendező szerint a rendőrség péntek hajnaltól több mint 8 órán át kutakodott, és még a gyerekek saját, online oktatáshoz használt számítógépeit is lefoglalták. Szász János elmondta: tudja, ki áll a háttérben, és “undorító gazságnak” nevezte az esetet. A 444.hu értesülései szerint a bangladesi sziámi ikrek történetével összefüggésben intézkedhetett a hatóság. A 444.hu információit itt, Szász János nyilatkozatát meg ebben a cikkben találod.

A mentősök kérésére egy új, hasznos funkciót fog kiszolgálni ezentúl a buszok kijelzője

A Budapesti Közlekedési Központ az Országos Mentőszolgálat javaslata alapján egy apró, de annál fontosabb újítást vezetett be. Miről van szó? Innen kiderül.

HVG: A baloldal győzködi Botka Lászlót, hogy miniszterelnök-jelölt legyen

Papíron Karácsony Gergely a helyi geotermikus fűtési rendszer tanulmányozása miatt érkezett Szegedre, és Botkával csak az iparűzési adó miatt akart tárgyalni, de többek szerint a főváros főpolgármestere a vidéki településvezetők között kormányfőjelöltet keres saját maga helyett. Ugyan a közvélemény-kutatásokból nem az látszik, hogy Karácsony lehetne az ellenzék hőse, lehet, hogy ez mégsem számít majd. Közben a 2017-ben saját párttársai által megbuktatott, drámai kijelentéssel távozó Botka egyre aktívabb. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Az Erste Bank jövő héttől lecseréli a digitális felületét

Fotó: Ákos Stiller/Bloomberg via Getty Images

Egyelőre csak a netbank és a mobilbank változik, de később mindenhol áttérnek az új platformra. Részletek itt.

Több évtized után újra szállodahajó épült Komáromban: videó készült a hatalmas jármű vízrebocsátásáról

A komáromi hajógyárban közel egy éven át dolgoztak a több emelet magas acélszerkezeten. Az úszó szálloda a tervek szerint nem is olyan sokára megtelhet vendégekkel. Videó és további részletek itt nézegethetők.

Ez is érdekelhet

képcím

Gulyás: A kormány meghosszabbítja a kamatstopot

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...

képcím

Ferenc pápa találkozott Karácsony Gergellyel