Pert nyert Hosszú Katinka!

Startlap - Startlap
Nehéz menet volt, de ismét győzött az olimpiai bajnok!

Nem csak a vízben eredményes háromszoros olimpiai, hétszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnokunk, de a szárazföldön sem lehet legyőzni. Pedig az ellenfele most maga a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) volt – mindhiába.

Nem vehettek részt a versenyen

Történt ugyanis, hogy a FINA nyomására (kétéves eltiltással fenyegette a részvevőket) az Olasz Úszó Szövetség 2018 decemberében lemondta a független International Swimming League (ISL) által szervezett pénzdíjas versenyt.

Katinkáék nem hagyták szó nélkül

Ezért olimpiai bajnok úszónőnk, illetve Andrew Michael és Tom Shields beperelte a szervezetet. Akkor a sportolók két kaliforniai ügyvédi irodán keresztül adták be keresetüket, amiért szerintük a FINA megsértette az amerikai trösztellenes szabályokat.

“Mindig az volt a vágyam, hogy az úszást abba az irányba tereljem, ahol a versenyzők a partnerei az irányító szervezetnek, nem a bábjai” – idézte Hosszút 2018-ban a hivatalos beadvány.

Óriási győzelem

Ma pedig már a Bors arról számolt be, hogy első fokon Hosszú Katinkának és két társának adott igazat a Nemzetközi Úszószövetség ellen indított perben, az ügyet tárgyaló washingtoni bíróság.

Külön érdekessége a történetnek, hogy az ügyről a lapnak nyilatkozó Gyárfás Tamás annak ellenére dicsérte Katinka kiállását, hogy pont az ő támadásai miatt döntött úgy, hogy lemond a Magyar Úszószövetség elnöki posztjáról. 

Az újság Cseh Lászlót is megszólaltatta, aki szintén örült a bíróság által meghozott ítéletnek:

Külön kiemelném Katinkát, aki fel merte vállalni, hogy szembeszáll a szövetséggel, képviselve úszótársait. Kíváncsi vagyok, a bíróság döntése milyen hatással lesz a FINA-ra

– mondta a világbajnok úszó.

Ez is érdekelhet

képcím

Nyert a bíróságon az ellenzéki pedagógus, akit egy...

képcím

Fejenként 650 ezerrel emelte a miniszterek fizetését Orbán, de...

képcím

Fotón, ahogy Hosszú Katinka vigasztalja a zokogó magyar úszót