Kiemelt Hírek 2018. július 26.

Pataky eltitkolta gitárosa halálát - 25 év után most beszélt először róla

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 26.
Nem tudta könnyek nélkül elmondani a történteket.

Az Edda frontembere hosszú évek után először beszélt egykori gitárosuk, Kun “Kunos” Péter negyedszázaddal ezelőtti haláláról. Az énekes egy megrázó részletet is megosztott a Story magazinban megjelent interjújában, melyről még soha nem beszélt.

1993 júliusában harmadik napja tartott az Edda-tábor Agárdon, amikor is Péter a motorjára pattant, hogy menjen pár kilométert az esti buli végeztével. Barátnője és a zenekar testőre utána ment egy kocsival, de az egyik keresztezősben a gitáros meg akart fordulni – ekkor gázolta halálra az őt követő sofőr.

Pataky mindezt még most is sírva mondta el a Story magazinnak, ahogyan egy titkot is megosztott az olvasókkal: az eddás tábor hátralévő napjain nem árulták a rajongóknak, hogy Kunos meghalt.

Attól tartottunk, ha meghallják, hogy Peti meghalt, néhányan azonnal utána akarnak menni: felvágják az ereiket, vagy beugranak a vonat alá. Így egész nap nyugtattam az embereket.

– nyilatkozta a lapnak a zenekarvezető. Hozzátette, a sors kegyetlenségének tartja azt is, hogy a fiatal gitáros nem ismerhette meg lányát, aki a tragédia után pár hónappal született.

Keresés az oldalon