Meghalt Azahriah menedzsere, Ferich Balázs

Startlap - Startlap
36 évesen elhunyt Ferich Balázs, a Supermanagement társalapítója.

Ferich Balázs tagja volt a magyar zeneipar egyik legeredményesebb kiadó-menedzsmentjének, a Supermanagementnek – írja a Blikk.

Olyan közismert magyar előadók fémjelzik a zenei vállalkozást, mint Azahriah, a Wellhello, a The Follow The Flow, vagy akár az Anna and the Barbies, Dzsúdló, illetve Desh. 

Ferich Balázs hosszú betegség után hunyt el rendkívül fiatalon, mindössze 36 évesen. A Supermanagement másik alapítója, Tóth Gergő úgy emlékezett rá közösségi oldalán, mint akivel azonnal barátok lettek, miután Ferich beszállt a Blind Myselfbe basszusgitározni. 

 

Tóth szerint született tehetsége volt a menedzseléshez. Az első zenekar, amelynek útját már közösen egyengették, a Cloud9+ volt. „Amikor megalapítottuk a Supermanagementet, hatalmas kockázatot vállaltunk” – írja posztjában, melyben megemlékezett arról is, hogy az első irodájuk Ferich apró albérletében volt.

Kitért arra, hogy miként csatlakozott hozzájuk már az első pár hétben az Anna and the Barbies, és a Follow the Flow.

Aztán később igazán nagy fogásként már a Wellhello, és idővel komoly növekedésnek indult a cég. Ők pedig ketten megszállottként dolgozva egyre nagyobb irodákba költöztek.

Megérkezett hozzájuk idővel továbbá Dzsúdló, Desh, és Azariah is, aki talán jelenleg a legnépszerűbb előadónak számít Magyarországon. Visszatekintve úgy érzi, saját szorgalmuknak köszönhették, hogy a kis független kiadójukból idővel komoly vállalkozást lett a magyar zenei piacon. 

Balázst imádták az előadóink, kollégái. Über-maximalista volt a melóban, nem elégedett meg sosem a második hellyel. 

 

– hangsúlyozta Tóth Gergő Facebook-oldalán.

Ez is érdekelhet

képcím

"Mindörökre összetartozunk" - Bagdy Emőke interjút adott fia...

képcím

Elhunyt András Ferenc, Kossuth-díjas rendező

képcím

Elhunyt Tordy Géza színművész