Pásztor Erzsi: A mai napig sokan azt gondolják, alkoholista vagyok

Startlap - Startlap
A Szomszédok Janka nénijét lépten-nyomon cinkos mosollyal szesszel kínálgatják, pedig valójában absztinens.

Pásztor Erzsi, aki éveken át alakította a Szomszédokban a nem túl kedves, alkoholista Janka néni karakterét, nemrégiben tudta csak meg, hogy az internetet elárasztották a sorozatbéli karakteréről szóló mémek – írja az ATV. A Kossuth-díjas színésznőről sokan szentül hiszik, hogy a való életben is olyan, mint Janka néni.

Nincs internetem, nem követem ezeket, de múltkor küldött valaki a telefonomra egy fotót, ahol ott ülök, mint Janka, Ivancsics Ilona tölt valamit a poharamba és az van aláírva: Ne sajnáld Jutkám, kánikula van! (…) Nagyon messze áll a természetemtől a figura, de annyira összenőttem Jankával, hogy még a mai napig sokan azt gondolják, alkoholista vagyok.

– magyarázta a művésznő a Jakupcsek Pluszban. Azt is elmondta, hogy emiatt gyakran megkínálják egy pohárkával. A legutolsó ilyen élménye a főváros XIII. kerületi díszpolgári címének átvételekor volt, amikor a büfé pultosa rákacsintott, és közölte, hogy az előadás után szívesen kiszoljálja valamilyen szeszes itallal.  

Kedves akart lenni és azt gondolta, hogy ott jól beihatok

– foglalta össze Pásztor Erzsi, aki amúgy valójában egyáltalán nem iszik. Ennek ellenére két éve például a budai bornapok arcának kérték fel, és végül “boldogan elvállalta”, hiába absztinens.

Kineveztek az ország alkoholistájának. A Szomszédok után sok-sok évvel egyszer csak ezzel az epizód szereppel én lettem a sorozat legnépszerűbb figurája. Ezeken nagyon jókat kacagok, egyáltalán nem veszem a szívemre.

Ez is érdekelhet

képcím

Négy fiatal halt meg a tapolcai vonatbalesetben

képcím

Damu Roland barátja megszólalt: "Két oltás ellenére műtüdőre...

képcím

Márki-Zay Péter: A DK hazug támadássorozata a feleségemet és...