Kiemelt Hírek 2018. június 20.

Pancsolhatunk a jó olívaolajban a legrövidebb éjszakán

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 20.
Hagyományteremtő céllal rendezi meg a pomázi Igazi Olíva csapata az év legrövidebb éjszakájába nyúló első Olaj- és kenyér ünnepét június 23-án.

Szentiván-éj napján, június 23-án rendezik meg első alkalommal az Olaj- és a kenyér ünnepét Pomázon, az Igazi Olíva bolt kertjében. Garantáltak a minőségi olajok, a kézműves kenyerek, a vidám hangulat, és a jó zene. Az esemény házigazdája Tóth Gusztáv olívaolaj-kereskedő.

A kis családi vállalkozásnak otthont adó épület kertjében már délután indulnak a programok.

Lesz workshop, és kerekasztal beszélgetés, terítéken természetesen különböző olívaolajok lesznek. Ám nem csak beszélni lehet majd ezekről a finomságokról, hanem meg is lehet, sőt szükséges őket ízlelni.

Elsősorban olívaolajat, – többek közt a világ első számú 99/99 ponttal jutalmazott olaját, illetve remek kézműves kenyereket és aszalt paradicsomot lehet majd kóstolni. A kóstolók mind benne vannak a belépő árában (2000 Ft/fő). Italból sem lesz hiány: hazai termesztésű borokkal, sörökkel lehet ismerkedni.

Az este folyamán kigyúlnak a lampionok fényei, és a lemezjátszókat is bekapcsolják, és indul egy jó hangulatú kerti parti.

Az Olaj- és kenyérünnep alatt természetesen nyitva lesz a bolt is, ahol az óriáscégekkel ellentétben kitűnő minőségű spanyol és portugál kistermelői olajokat, olajbogyókat, sherryeceteket, sonkákat, mézeket, olívaolajos szappanokat, és olívaolajos süteményeket kínálnak nagyobb, családi-háztartási kiszerelésben is, elfogadható áron.

A rendezvény gyerek és kutyabarát.

A Facebook-esemény itt elérhető.

 

 

Keresés az oldalon