Rendelet: változás jön a rezsiszámlákon

Startlap - Startlap
Fizetett-e az állam Orbán dallasi szerepléséért?; fáról, gázról döntött a kormány; napi egy tankolás jár csak ársapkásan a Molnál; közelít az 1000 forintos kenyér; 10-ből 9 könyvelő áremelést tervez a katatörvény miatt. Heti hírösszefoglaló.

Rendelet: változás jön a rezsiszámlákon

A kormány pénteken rendeletet hozott arról, hogy az áram és gázszámlában ezután hogyan kell feltüntetni külön, sárga keretben, hogy mennyit pénzt spórol meg a fogyasztó a kedvezményes rezsivédett gáz- és áramárral. Szintén pénteki rendelet, hogy a kormány átalakítja a kedvezményes áron nyújtott gáz- és áramszolgáltatástRészletek.

Fizetett-e az állam Orbán dallasi szerepléséért?

A hvg.hu kérdezett rá Havasi Bertalannál, a miniszterelnök sajtófőnökénél, mit takar pontosan, hogy az idén kétmilliárd forint közpénzzel támogatott Alapjogokért Központ támogatója a dallasi CPAC konferenciának, ahol Orbán Viktor is beszédet mondott. A választ itt olvashatod.

Ha érdekel, miről szólt Orbán Viktor előadása a CPAC konferencián, erre a linkre kattints.

A konferenciát megelőzően a magyar miniszterelnök Donald Trump bedminsteri birtokán vendégeskedett. A látogatásról videó is készült, itt megnézheted.

Veszélyhelyzet: fáról, gázról döntött a kormány

Megjelent a Magyar Közlönyben Orbán Viktor rendelete arról, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt a tűzifaigények felülírják a jogszabályokat, hatósági döntéseket, a fakitermelés tilalmára vonatkozó korlátozást nem kell alkalmazni. A rendelet részleteit ebből a cikkből ismerheted meg.

Így diktálhat mérőóraállást, aki még szeretne

A rendkívüli diktálás lehetősége augusztus 15-ig él a rezsicsökkentés csökkentése kapcsán. A telefonos diktálás és a személyes ügyintézés azonban sokszor esélytelennek tűnik, a megoldásra tippek ide kattintva.

Az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményei

Ed JONES / AFP

Egymásra mutogatnak az ukránok és az oroszok a zaporizzsjai atomerőműnél történt lövöldözés után. Bővebben.

Közelít az 1000 forintos kenyér

A pékségek energiakiadásai nőnek, a szállítási költségek szintén, és mindenféle alapanyag ára is drágul. Így áremelésre kényszerülnek a pékek is. Bővebben.

Pokoli fájdalmak közt halt meg a csepregi kisfiú, vallottak a szülők

Részbeni beismerő vallomást tettek a kihallgatásuk során annak a kétéves csepregi kisfiúnak a szülei, akiket minősített emberöléssel gyanúsítottak meg pár nappal ezelőtt a gyermekük halála miatt.  A szinte felfoghatatlan bűncselekményről ebben a cikkben – figyelem, megrázó részletek! – írnak.

Kovács Zoltán: Ebben a pillanatban drágább lenne nem megtartani a tűzijátékot, mint megtartani

Megint kipécézték a tűzijátékot

– jelentette ki Kovács, aki úgy érzi, “politikai hangulatkeltés” zajlik a tűzijáték ellen, márpedig – hangsúlyozta a Magyar Turisztikai Ügynökség képviselőjével nagy egyetértésben – az augusztus 20-i ünnep az egyik legfontosabb ünnepünk, és a “már fesztiválként értelmezhető” programokon “az egymásra való figyelés és a gondoskodás is tükröződni fog”. Bővebben.

10-ből 9 könyvelő áremelést tervez a katatörvény miatt

Egy friss felmérés szerint a jelentős többletmunkára hivatkozva egyes könyvelők akár 20 ezer forintos áremelésen gondolkoznak. A helyzetet súlyosbítja, hogy az árazáson felül az is kérdés lesz, találunk-e egyáltalán szabad könyvelőt. Részletek.

Amerika szerint meleg a helyzet Tajvanon

Hector RETAMAL / AFP

Kína nem fogja azzal elszigetelni Tajvant, hogy nem engedi az amerikai tisztviselőket odautazni, többek között erről beszélt pénteki sajtótájékoztatóján Nancy Pelosi Tokióban a Guardian tudósítása szerint. Ha érdekel, miket mondott még a tajvani helyzetről az amerikai házelnök, ezt a cikket olvasd el.

Térképre rajzolták, hol milyen ellátás szünetel az egészségügyben

Az orvos- és ápolóhiány miatt egyre több helyen függesztik fel a betegek fogadását, a Nemzeti Népegészségügyi Központ pedig egymás után jelöli ki az intézményeket, ahová a betegforgalmat átirányíthatják. Átvezényelni már nem nagyon van kit, a helyettesítő kórházakig gyakran akár több mint 100 kilométert kell utazni. Erre a linkre kattintva térképen nézheted végig, milyen ellátások mióta szünetelnek, és hova lehet fordulni az érintett intézmények helyett. A legsúlyosabb gondok Szolnokon és Szekszárdon tapasztalhatók.

Megvan, mennyivel drágulhatnak jövőre az autópálya-matricák

Mivel a 2023-as autópályadíjakat is az augusztusi inflációhoz kötik, körvonalazódni látszik, mekkora drágulásra számíthatnak jövőre az autósok. A nem túl szívderítő összegeket ebben a cikkben közlik.

 

Címlapkép: Getty Images

Ez is érdekelhet

képcím

Macron: Nem lehet kizárni csapatok küldését Ukrajnába

képcím

Magyar Péter: Lévai Anikónak "méltatlanul alulértékelt a...

képcím

Orbán a Parlamentben: Az elnök asszony lemondása helyes döntés...