Orbán: Magyarországnak több katonára van szüksége

Startlap - Startlap
"Soha többet Gyurcsány!” - kiabálták a résztvevők a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésén Balatonalmádiban. Délelőtti hírösszefoglaló.

Orbán Viktor: Magyarországnak több katonára van szüksége

Ukrajna és Oroszország háborúja már nem lokális, a szankciók változtatták globális gazdasági háborúvá – mondta a Magyar Nemzet szerda este megjelent írása szerint Orbán Viktor a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésén Balatonalmádiban, ahol arra kérte frakciója tagjait: mindent tegyenek meg azért, hogy Európa legkésőbb év végén visszavonja a szankciókat. A kormányfő beszédét ez a cikk foglalja össze.

Putyin keresztlányának apja is szabadult a fogolycsere során

Nagyszabású fogolycsere volt Ukrajna és Oroszország között csütörtökre virradóra; újabb szankcióscsomagot készít elő az unió; Oroszországban több mint 1300 embert vettek őrizetbe a mozgósítás elleni tüntetéseken. Az orosz-ukrán háború történései percről percre.

Novák Katalin a háborús bűnősök felelősségre vonását sürgette az ENSZ-ben. A köztársasági elnök beszédét ebben a cikkben foglalják össze.

Technikai recesszió felé tart a magyar gazdaság

Az elemzők fele már az idén, a másik felük 1-2 negyedévvel később számít arra, hogy a gazdaság teljesítménye két egymást követő negyedévben visszaesik, vagyis technikai recesszióba kerül Magyarország – írta a portfolio.hu. Már az idén beindul a vásárlóerő csökkenése, és az állástalanok számának emelkedése. Részletek.

Októberben még tovább drágul a kenyér

Fotó Getty Images

Magyarországon mérték az unió legmagasabb élelmiszerinflációját augusztusban az egy évvel ezelőttihez képest. A kenyér ára messze nálunk drágult a legnagyobb ütemben: az Eurostat adatai szerint augusztusban 66 százalékkal volt drágább a kenyér, mint egy évvel ezelőtt. A negatív tendenciának sajnos nincs vége. Bővebben.

Tunézia és a tankönyv miatt nem 40 % az infláció

Mindössze 35 olyan cikk van, a KSH mintájából kigyűjtött 927 tételből, amely olcsóbb volt az idén augusztusban, mint egy évvel korábban. Az élelmiszerek közül a petrezselyemgyökér 7,4 százalékkal kerül kevesebbe, a tunéziai vakáció ára pedig két százalékkal csökkent. Ezzel szemben 670 cikknek nőtt az ára. A témáról itt olvashatsz bővebben.

Hatalmas fordulat a fuldokló unokája miatt megbüntetett nagymama ügyében

Nem kell kifizetnie a 100 ezres bírságot. Most főrendőr, államtitkár vitte a jó hírt, virágot, ajándékot kapott, amiről videót is közzétettek. Ezen a linken megnézheted.

Navracsics Tibor nem a Fidesz mellett döntött

MTIMáthé Zoltán

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) parlamenti frakciója egyhangú döntéssel soraiba fogadta Navracsics Tibort. A politikus korábban, 2006-tól 2010-ig a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője, majd 2014-ig frakcióvezető-helyettese is volt. A közösségi oldalán köszönte meg, hogy beléphetett a KDNP-frakcióba. Részletek.

Putyin jól járhat az olasz választásokkal, de mit hoz Európának a jobboldali győzelem?

Olaszország egy 1945 óta nem látott mértékben jobboldali kormányzásra készülhet, és vasárnap után az európai erőegyensúly már nem lesz teljesen ugyanaz, mint mostanáig volt. A G7 cikke.

Vasárnap komoly fordulat jöhet az időjárásban

A következő napokban egyre nyugodtabb, szárazabb idő várható a Kárpát-medencében, majd vasárnap egy mediterrán ciklon masszív csapadékrendszere éri el hazánkat. A részletes előrejelzést itt találod.

 

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor megmutatta a telefonkönyvét a TikTok-on

képcím

Rendőri intézkedés közben halt meg egy férfi Gödön

képcím

Orbán: Kérek mindenkit, szánjon pár percet a hazára