Kiemelt Hírek 2018. augusztus 06.

Panaszlevelet írt egy nyugdíjas nő, túl zajosak voltak a mentők újraélesztés közben

Startlap Kiemelt Hírek 2018. augusztus 06.
'Csalódtam a mentőkben.'

Felháborodott levelet kapott az Országos Mentőszolgálat egy nyugdíjas asszonytól, aki irományában azt panaszolta el, hogy nem tudott aludni a házukban éppen folyó életmentés miatt.

Kormos Anett humorista olvasta fel a mentőkben végletekig csalódott nő írását:

„Tisztelt Mentőszolgálat! L. Mártonné (72) nyugalmazott könyvtáros vagyok. Elhihetik, láttam már ezt-azt, de van, ami mellett nem lehet elmenni. Május 21-én hajnali 1 óra 14-kor vijjogva befordult egy mentő társasházunk udvarára, nem törődve az itt lakókkal, pedig nekünk tulajdonképpen semmi közünk ehhez az egészhez.

Feltrappoltak a lépcsőházban, mondanom sem kell, mindenhol felkapcsolták a villanyt, miközben az udvaron hagyott autójuk villogott. Senkinek sem volt esélye az alvásra. Nem sokkal később, négy perc múlva, megérkezett, természetesen szintén éktelen vijjogással, egy kisebb kocsi is. Kérdem, honnan van erre pénz?

Miért kell közel 50 percen át ilyen nagy robajjal fel-le járkálni, csapkodni az ajtókat, és villogtatni a mentőautót? Nem lehetett életveszély, ha három hét alatt kikúrálták belőle, aztán hazaengedték a kórházból. Úgy tudtam, hogy az önök dolga a segítségnyújtás, nem mások háborgatása.

Csalódtam a mentőkben, és elvárom, hogy vizsgálják ki az ügyet. Vonják felelősségre a csendháborítókat és tanítsák meg nekik olyan csendben végezni a munkájukat, ahogy ezt egy kórházban is teszik.”

A mentősök egyébként egy életveszélyes állapotban levő férfit láttak el a nagy „zaj” közepette, sikerrel is jártak, stabil állapotban tudták kórházba szállítani.

PANASZLEVÉL HÍVTA FEL A FIGYELMET BAJTÁRSAINK KIVÁLÓ SZAKMAISÁGÁRAÉletveszélyes állapotban talált férfi ellátását végezték a budai mentők, ami sikerre vezetett, stabil állapotban szállíthatták kórházba a beteget. Ilyen esetek naponta fordulnak elő az Országos Mentőszolgálat egységeinél, ám a bajtársak példa értékű szakmaisággal végzett munkájára ezúttal egy panasz hívta fel a figyelmet. A levelet ki más, mint Kormos Anett humorista-írónő tolmácsolja, akinek testvére maga is a szolgálatnál gyakorolja a mentő hivatást.A betegnek mielőbbi felépülést kívánunk, bajtársainknak gratulálunk.#omsz70 #mentők

Közzétette: Országos Mentőszolgálat – 2018. augusztus 3., péntek

 

Keresés az oldalon