Pálffy István elárulta, mennyi volt valójában a fizetése a Hír TV-nél

Startlap - Startlap
A tévés azt is elmondta, szerinte a pedofíliával kapcsolatos korábbi kijelentése csak ürügy volt a kirúgásához. Most azt tervezi, hogy tartalékos katonának áll.

Pálffy István a Blikknek adott interjút, amelyben felelevenítették a nyári botrányos távozását a Hír TV-től. Pálffy elmondta, egy évig győzködte a Hír TV, hogy vállalja el a műsorvezetést. A többhetes előkészítő munka után aztán augusztusban jött az első adás, amikor a Márki-Zay Péterrel való beszélgetése során azt mondta, “türelemmel kell lenni az olyan betegségek felé, mint a pedofiloké”. Ezt követően bocsátották el a csatornától.

Pálffyt meglepte a döntés, de utólag látja, hogy már az előkészítő munkálatok közben is voltak jelek, amelyek arra utaltak, hogy “a mai médiaközeg nem együttműködő”. Ilyen jel volt szerinte az, hogy a kérése ellenére a Hír TV nem reagált arra a sajtóban megjelent hírre, hogy hárommillió forint lesz a fizetése, miközben “a valós összeg ennek az egyharmadát sem érte el”.

“Reális forgatókönyv lehet, hogy kialakult felém egy ellenszenv, és mindenki várta, mikor kerülök akár csak a közelébe egy olyan aknának, amibe belebukhatok” – fogalmazott a tévés. Hozzátette: “Nagy kenyérharc van a tévében, mindenkinek kell a népszerűség és a képernyőidő. Semmi más nem számít, csak a hírnév és a pénz. Én pedig valakinek a helyére érkeztem”.

Az ominózus első és egyben utolsó adásban elhangzott, fentebb idézett kijelentésével kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy adás közben nem érzékelte, hogy amit mond, az megbotránkoztató, és csak másnap reggel szembesült az üzenetekből és telefonhívásokból a botrányról.

A tévés azt is kijelentette, hogy nem fog jogi lépéseket tenni a kírúgása miatt.

Pálffy István jelenleg egyetemeken, főiskolán és középiskolában tanít kommunikációt és médiatudományt, emellett karitatív projektekben vesz részt, Balatonkenesén pedig polgárőrként is tevékenykedik. Legújabb terve pedig az, hogy szeretne a Magyar Honvédség önkéntes tartalékosa lenni. A Blikk kérdésére, hogy a tévézés szerepel-e a tervei közt, Pálffy azt válaszolta: még nem kapott felkérést, de ha kapna, nem zárkózna el a tapasztaltak miatt.

Címlapkép: FotoCentrál

Ez is érdekelhet

képcím

Putyin szerint az ukrajnai magyarok történelmi hazájukhoz akarnak...

képcím

Várkonyi Andrea: A férjem érzelmi intelligenciáját tanítani...

képcím

Orbánt megkérdezték, nem merült-e fel benne, hogy téved