Ötször kapnak plusz pénzt a nyugdíjasok

Startlap - Startlap
Már érezni, hogy közelednek a választások, ilyenkor jól járnak a nyugdíjasok. Esti hírösszefoglaló.

Ötször kapnak plusz pénzt a nyugdíjasok

A következő egy évben a normál havi nyugdíjon felül öt alkalommal érkezik a nyugdíjasok számára extra juttatás. Nem árt megjegyezni, hogy mindez éppen akkor történik, amikor már csak másfél év van hátra a következő parlamenti választásokig. Mikor és milyen összegekre lehet számítani? Ebből a cikkből megtudhatod.

Egy miskolci iskola vezetése kétségbeesett levélben magyarázza a szülőknek, hogy hiába jelent meg náluk a koronavírus, napok óta nem kapnak segítséget

A Kaffka Margit Általános és Alapfokú Művészeti Iskola vezetése szokatlan hangvételű levelet tett közzé az intézményi honlapon, miután többen megfertőződtek az iskolában, de a kormányhivatal népegészségügyi osztályáról napok óta senki sem reagál a megkeresésükre. Mi történt Miskolcon és mi áll a tanintézmény vezetőségének levelében? Erről szól ez a cikk.

Szúrópróbaszerű ellenőrzéseket rendelt el az iskolákban Müller Cecília

Müller Cecília országos tiszti főorvos utasítására a járási hivatalok illetékesei bármikor megjelenhetnek a tanintézményekben, hogy ellenőrizzék a járványügyi szabályok betartását. Mit jelent ez a gyakorlatban, mit fognak vizsgálni a népegészségügyi szakemberek? Innen kiderül.

24 fertőzött van a győri Széchenyi István Egyetemen

MTI/Krizsán Csaba

51 hallgató karanténban van, 24 diák pedig koronavírusos. Az esetről bővebben itt írnak.

Koronavírusos az Index három munkatársa

Az érintettek házi karanténban vannak. További információkért kattints ide.

Hamarabb véget érhet a válság, mint gondolnánk

A mannheimi ZEW gazdaságkutató intézet felmérése szerint a várt csökkenés helyett szeptemberben húszéves csúcsra emelkedett a gazdasági hangulatindex Németországban, és az euroövezetben is rekordot mértek. Ez Magyarország számára nagy jelentőséggel bír, hiszen a németek a legfontosabb kereskedelmi partnereink. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

A PDSZ is csatlakozna az SZFE sztrájkjához

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) közleményben jelezte, hogy egyetértenek a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) munkavállalóinak sztrájkköveteléseivel. Bővebben.

Karácsony Gergely: Lehet gyermeteg számháborút játszani, de abból mindannyian vesztesként jönnénk ki

A főpolgármester közösségi oldalán reagált a kormány által tett, a főváros kasszájának tartalmát feszegető kijelentésekre. A bejegyzése itt olvasható.

A maszkviselést megtagadó lakosokkal ásatják ki koronás halottak sírjait Indonéziában

A Kelet-Jáva tartományban található Gresik régensségben több maszktagadót köteleztek arra, hogy sírokat ássanak a koronavírus-járvány halálos áldozatainak. A hatóságok egyre szigorúbb eszközökkel próbálnak küzdeni a járvány ellen.

Alekszej Navalnij bejelentkezett, mérgezése óta először 

Fotó: Sefa Karacan/Anadolu Agency via Getty Images

A gyanús körülmények között megmérgezett orosz ellenzéki politikus fotót posztolt a kórházból, és még viccelődött is a helyzetén. Íme a bejegyzés.

Ez is érdekelhet

képcím

Demonstráló pedagógusok és diákok beszéltek Novák Katalinnal

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...

képcím

Megszünteti a kormány az oltási igazolványt