Összefogtak, nyomoztak és lázadtak a szegedi idősotthon lakói az áremelés miatt

Startlap - Startlap
Hirtelen duplájára emelték a havidíjakat.

Hirtelen duplájára emelték a szegedi Gesztenyeliget idősek otthonában a havidíjakat, a lakók azonban fellázadtak, sőt, nyomoztak is a működtető cég körül – írja a Délmagyar.

2010-ben indult a nyugdíjas lakópark, akkor egy 7-9 milliós összeg befizetése után lehetett beköltözni, majd a rezsit és 30 ezer forint havidíjat kellett fizetni. Másfél éve 33 ezerre emelte a díjat a tulajdonos, idén nyáron pedig bejelentette, hogy 60 ezret fog kérni. Ezt a béremelkedésekkel indokolta.

Az ott lakó nyugdíjasok „nyomozni” kezdtek, kiderült, hogy nyáron felszámolás indult az intézményt működtető cég ellen. Ennek a nonprofit kft-nek az elmúlt két évben nem volt árbevétele, viszont ugyanarra a címre be van jegyezve egy másik cég is, ahol viszont pont ebben az időszakban jelenik meg árbevétel. Mindkét vállalkozásnak folyamatosan volt tartozása a NAV-nak és mindkettőnek a felszámolása megkezdődött.

A lakók összefogtak és nagy részük nem fizette ki a 181 százalékkal megemelt díjat. Szerintük a szolgáltatások egy részét sem kapják meg megfelelően, illetve a rezsi elszámolása sem korrekt. Az egyik lakó elmondta, hogy feljelentést fog tenni csalás gyanújával.

Ez is érdekelhet

képcím

Akár 450 százalékkal emelkedhet a vérhígítók ára

képcím

GKI: A cégek többsége áremelésre készül

képcím

Egy jó hír, meg egy rossz hír: odébb még a komoly lehűlés;...