Akár 450 százalékkal emelkedhet a vérhígítók ára

Startlap - Startlap
A heparintartalmú készítmények árváltozása miatt számos beteg kiszorulhat az egészségügyi ellátásból. Esti hírösszefoglaló.

Akár 450 százalékkal emelkedhet a vérhígítók ára

2-szeres, de akár 4,5-szeres áremelkedés is lehetséges októbertől a heparintartalmú készítmények piacán. A rendkívüli drágulás, amelynek egyébként egyik oka a sertéspestis, sokakat kiszoríthat az egészségügyi ellátásból. Ha érdekel a téma, akkor itt folytasd az olvasást.

Polt Péter úgy véli, Orbán Viktor nem követett el bűncselekményt tusványosi beszédével

Vadai Ágnes súlyosan törvénysértőnek tartja, hogy az ügyészség nem indított vizsgálatot a hírhedt “fajelméletes beszéd” ügyében, márpedig egy sor nemzetközi szerződés tiltja a diszkriminációt. Polt feljelentésként értékelte Vadai kérdését, és egyben elutasította azt.

Hiába szavazták le, a Kúria elnökének felesége lett a Fővárosi Ítélőtábla tanácselnöke

Ugyan a voksok felét sem sikerült megszereznie, valóban Kovács Helga Mariann, a Kúriát elnöklő Varga Zs. András neje lesz a Fővárosi Ítélőtábla Polgári Kollégiumának tanácselnöke. A hírt megerősítő Ribai Csilla, a Fővárosi Ítélőtábla elnöke “méltatlannak” tartja a feltételezéseket, amelyek politikai befolyást látnak a kinevezés mögött. Bővebben.

Rekordot döntött az európai áramdíj, még jobban kilőhet a magyar számlák összege

Thierry Tronnel/Corbis via Getty Images

A földgázkészletek miatti aggodalom pörgeti a villamosenergia-árakat, és a problémát fokozza, hogy a hőhullámok és az aszály a kontinens atomerőműveinek működését is fenyegeti. Az emelkedő energiaárak hatásával a közértekben is szembesülhetünk, és az áram úgynevezett “lakossági piaci árait”, vagyis a magyar fogyasztók közvetlen költségeit is fenyegeti. Bővebben.

Jön a Moderna új covid-vakcinája, ami többet tud az elődeinél

Az EU és az amerikai biotechnológiai cég friss megállapodása értelmében hamarosan megkezdődik az új, bivalens, vagyis kettős oltóanyag szállítása a tagállamok számára. A vakcina, amelyből Magyarországra is érkezik, a gyártó ígérete szerint fokozottabb védelmet nyújt, amelyet az első kísérleti eredmények is alátámasztanak. Kinek ajánlott az új oltás, miért van szükség rá, és vajon mennyire biztonságos? Erről szól ez a cikk.

Négy helyett két blokkal üzemel a paksi atomerőmű

Több mint egy hete nem termel két nukleáris blokk Pakson, az Országos Atomenergia Hivatal karbantartásra hivatkozik. A napelemek sokat segítenek, ugyanakkor hétköznap esténként erősen megugrik az import. Bővebben.

Molotov-koktélokkal gyújtotta rá a házat a lakókra két fiatal férfi Baranyában

Az eset szombat éjjel Véménden történt, a tulajdonosok aludtak, miközben a zárt ablakon keresztül bedobták a palackokat. A rendőrség emberölési kísérlet miatt tartóztatta le a két gyanúsítottat. Mi történt? Innen kiderül.

Nyolcvan tányért tört össze egy nő Albertirsán, mert nem fizette vissza a szállásadója egy éjszaka árát

A nő, aki először kerékpárja bezárásával akarta fizetésre kényszeríteni a bérelt ingatlan tulajdonosát, elismerte tettét, ugyanakkor kijelentette, nem követett el bűncselekményt. Mindezt azzal indokolja, hogy a pénz nélkül nem tudott volna hazautazni, és nem a károkozás volt a célja. A meglepő eset további részletei és a helyszíni felvételek itt nézegethetők.

Mesterséges esővel fogják táplálni a Jangcét, akkora az aszály Kínában

Forrest Anderson/Getty Images

Az előrejelzések szerint a következő hetekben 1961 óta nem látott kánikula sújtja majd Kína leghosszabb folyóját, amely ellen mesterséges felhőképzéssel és szivattyúkkal igyekeznek küzdeni. A szakemberek a Csendes-óceán nyugati részének szubtrópusi területein ható klímaváltozással indokolják a helyzetet. Részletek.

Drasztikusan emelik a gázárakat Németországban

Mivel a német jogszabályok szerint a gázimport jelentős csökkenése által közvetlenül érintett importőröknek kompenzáció jár, a piaci koordinációért felelős Trading Hub Europe új illetéket épít be a földgáz díjába. Az árváltozás októberben lép életbe, és a tervek szerint legfeljebb 2023-ig fog tartani. További információkért katt ide.

(Címlapkép: MTVA/Bizományosi/Róka László )

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor megnevezte Magyarország ellenfeleit a zártkörő...

képcím

"Kösz, Orbán!" feliratú óriásplakátok lepik el az országot - A...

képcím

Orbán az üzemanyagárakról: "Ezért nagyon dühös vagyok"