Bejelentést tett a MOL: változik az üzemanyagárak januári emelése

Startlap - Startlap
Két részletben érkezik a korábban jelzett áremelkedés.

Úgy döntöttünk, hogy a fogyasztók érdekeit figyelembe véve két részletben érvényesítjük a kötelező jövedékiadó-emelést: az első emelésre január elsején, a másodikra pedig nagyjából január 15-én lehet számítani, először 20, majd 21 forinttal

– nyilatkozta az Indexnek a Mol magyarországi kiskereskedelmi igazgatója, Orosz András. Ha ebben az időszakban a makrogazdasági körülmények egyéb árváltozást hoznak a nagykereskedelemben, azt a kiskereskedelmi piac is követni fogja – tette hozzá. A Mol-csoport a mostani döntésétől azt reméli, hogy ezzel komoly segítséget tudnak nyújtani a családoknak, a vásárlóiknak.

A holtankoljak.hu a jelenlegi árakról azt írja, a Brent típusú olaj árának emelkedése miatt a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is emelkedik péntektől. Így

az év utolsó péntekén a 95-ös benzin esetében 570 forintos, a gázolaj esetében pedig 593 forintos literenkénti árral kalkulálnak.

A kormány nyáron benyújtott 2024-es adócsomagjából derült ki, hogy jövőre növelik a benzin és a gázolaj jövedéki adóját, később Hernádi Zsolt vezette le, hogy mindez 41 forintos áremelkedést jelent majd. A kormány a döntést az EU-s szabályokkal indokolja, annak ellenére, hogy ekkora emelésre nem feltétlenül volna szükség.

Címlapkép: AFP

Ez is érdekelhet

képcím

A Mol lesz az Újpest FC tulajdonosa

képcím

A Blokád című film rendezője fellökte a Népszava...

képcím

Nem volt Mol-alkalmazott a pakisztáni támadás helyszínén