Kiemelt Hírek 2021. február 21.

Ördög Nóra sírva jelentette be, hogy költözik a kisbolt

Startlap Kiemelt Hírek 2021. február 21.
Nánásiék kényszerhelyzetbe kerültek a Nekem a Balaton körül csúnyán elfajuló viták miatt. Vasárnap déli olvasgatós hírösszefoglaló.

Ördög Nóra sírva jelentette be, hogy költözik a kisbolt

A Nekem a Balaton hatalmas forgalma miatt annyira elfajultak a viták az akarattyaiakkal, hogy muszáj volt lépniük. A műsorvezető és férje, Nánási Pál a Facebookon jelentette be, mi fog történni most. Bővebben.

Károly herceg könnyes szemmel távozott kórházban fekvő édesapjától

A 100. életévében járó Fülöp edinburghi herceget, II. Erzsébet férjét kedd este szállították be a londoni Edward Király Kórházba. A lesifotósok szombat este kapták le az intézményből távozó Károlyt. Fotók és további részletek itt.

Felülmúlhatatlan cukiság következik: álterhes tacskó lett az elárvult vaddisznókölyök pótmamája

A kismalac egy balesetben veszítette el anyukáját. Legnagyobb szerencséjére az őt befogadó német állatorvos tacskója még szoptatni is képes, és örökre megtalálta új otthonát, ugyanis miután a gyerekek meglátták az állatot, szó sem lehetett a további költözésről. Videó.

Eugénia hercegnő végre megmutatta II. Erzsébet legifjabb dédunokáját

Tristan Fewings/Getty Images for Qatar Goodwood Festival

A másfél hetes, August Philip Hawke névre hallgató kisfiú büszke szülei, Eugénia yorki hercegnő és Jack Brooksbank karjában fotózkodott. A fényképekért ide kell kattintani.

Megérkeztek az első színes képek a marsjárótól

A több mint fél év utazás után magyar idő szerint február 18-án este 10 óra körül landoló Perseverance (Állhatatosság) először fekete-fehér felvételeket küldött, de azóta végre színesben is megmutatta a vörös bolygó elképesztő tájait. Íme.

Hárommillió követője van a magyar fiúnak, akiről a fél TikTok azt hiszi, hogy ő Lionel Messi

Király Dávid nem túl bonyolult tartalmakat csinál, rövid, vicces videóival azonban már napok alatt gigantikus követőbázisra tett szert a közösségi oldalon. Maga a TikTok is bedőlt Dávid társadalmi kísérletének, és hivatalos oldalként kezelték a fiú ügyködését, aki lelkesen trollkodik a Real Madrid játékosainak hivatalos profiljai alatt. Az oldal milliókat érhet, annyira sikeres, hogy például percek alatt képes világslágerré emelni egy magyar zenét. Dávid izgalmas sztoriját ebből a cikkből ismerheted meg.

Az ország (egyik) legkülönlegesebb kilátója épült meg a Cserháton: fényképek a kivételes építményről

Az Országos Kéktúra nyomvonalán, Hollókő és Felsőtold között található látványos műremeket Csíkszentmihályi Benjámin építész álmodta meg. Fotók.

A járvány életre hívta a könyvtári kölcsönzőablakokat

Pár napja ismét lehet kölcsönözni a fővárosi könyvtárakban, a szolgáltatást máris több ezren vették igénybe. Az épületekbe a járvány miatt látogatóknak belépni továbbra sem szabad, ezért az intézmények kreatív megoldáshoz folyamodtak. További információkért katt ide.

Elképzelhetetlennek tartották, nálunk megépült: Budapest igazi villamos nagyhatalom volt

Fortepan/Budapest Főváros Levéltára, levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.01.030

A közlekedés megszállott rajongóin túl Balázs Mór nevét valószínűleg senki sem ismeri. Sajnálatos, tekintve, hogy sok budapesti büszkén emlegeti a kontinensen elsőként megépült földalatti vasútat, ami Balázs Mór nélkül sosem valósulhatott volna meg. Kevesen tudják, hogy a manapság divatosan (és teljesen méltatlanul) agyonszidott budapesti közösségi közlekedés a villamosvonalak tekintetében is az élvonalba tartozott, ugyancsak Balázs Mór rendületlen, kreatív szellemének hála. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Három csillagjegy, akik pokollá tehetik a munkahelyi életed, ha nem vigyázol

Az asztrológusok szerint van három jegy, amelynek szülötteivel jobb, ha nagyon vigyázol, amennyiben kollégáid között tudhatod őket. Erre a linkre kattintva nemcsak az derül ki, hogy kikről van szó, hanem az is, hogy mit kell tenni a konfliktusok elkerülése érdekében.

Keresés az oldalon