Orbán Viktort jelölné a Nobel-békedíjra a Honfoglalás 2000 Egyesület 

Startlap - Startlap
És Vlagyimir Putyint, akit a 'világbéke letéteményesének' tartanak.

A Honfoglalás 2000 Egyesület a beszédes nevű Vlagyimir Putyin Baráti Körrel karöltve azt szeretné, ha Orbán Viktor Vlagyimir Putyinnal megosztva kapná a 2019-es Nobel-békedíjat – számolt be az MTI OS.

Putyin a világbéke, az európai kultúra és kereszténység letéteményese, a magyar politikus pedig a legtöbbet tett kontinensünk békéjének és biztonságának megőrzése érdekében azzal, hogy megvédte Európa határait az illegális (adott esetben terrorista elemek) beáramlásától

– olvasható a közleményben. Az Index megjegyzi, hogy az ötlet nem új: Orbán nevét már 2015-ben is bedobták, két évvel később pedig már Putyinnal együtt javasolták őt a nívós díjra. 

Mivel “mindkét államférfi méltó a rangos díj elnyerésére”, ezért mint írják, a két szervezet az “MTA-hoz és a Magyar Országgyűléshez, valamint Kásler Miklós tudós, miniszterhez fordult”, akik jogosultak javaslatot tenni. A honfoglalók és Putyin baráti köre azt szeretné, ha az ő jelöltjeiket továbbítanák a Norvég Bizottság felé a február 1-jei határidőig. 

A két szervezet szerint “Oroszország és hazánk a béke megőrzése tekintetében osztatlan elismerést vívott ki a világ közvéleményében, ezért a két nemzetközileg elismert, tekintélyes politikus díjazása jogos elvárás”. A közleményt az alábbi parádés sorral zárják:

Bízunk benne, hogy a Békedíj Bizottság politikai szempontokat figyelmen kívül hagyva, elfogultság nélkül hozza meg döntését!

Ez is érdekelhet

képcím

Hivatalos: Erdogan nyerte a török elnökválasztást

képcím

Orbán Viktor köszönetet mondott az Európai Uniónak

képcím

Putyin: Oroszország jövője az Ukrajnában harcoló katonáktól...