Orbán Viktor Tusványoson: Ha a jövőt kutatod, a legfontosabb tanács a szerénység és az alázat

Startlap - Startlap
A kormányfő szerint jó okuk van Fidesz-fröccsöt inni, ami kétharmad és egyharmad. Heti hírösszefoglaló.

Orbán Viktor 2019 óta először mondott beszédet szombaton Tusványoson

A rendezvény jelmondata, illetve Orbán előadásának mottója: Tusványos 31 – van, ami örök. A beszélgetésben részt vett – a korábbi évekhez hasonlóan – Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, a moderátor pedig Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke. A magyar miniszterelnök mondandójának érdemi része innen érhető el. 

A gázár a hétszeresére nő az átlagfogyasztás felett

Fotó: Getty Images

Németh Szilárd rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be a számokat, amikre minden ki várt, illetve a kormányrendelet is megjelent a Magyar Közlönyben a rezsicsökkentés korlátozásáról. A számítások szerint a gáz ára a hétszeresére nő az átlagfogyasztás felett, az áramé “csak” a duplájára. Részletek itt.

Novák Katalin aláírta a katatörvényt

A köztársasági elnök asszony mindent rendben talált a sebtében meghozott katatörvénnyel kapcsolatban. A múlt héten alig pár nap alatt meghozott változtatás több százezer katás életvitelét érinti. Részletek

Több mint 50 százalékos fizetésemelést kapott 16 államtitkár

Folytatódik a béremelések osztogatása a Parlamentben, amelyről június óta Orbán Viktor saját hatáskörében, pénzügyi limit nélkül dönthet. Ezúttal a képviselői államtitkárok javadalmazását emelték meg, olyan összeggel, ami közel kétszerese a nettó magyar átlagbérnek. Részletek.

Megjelent a közlönyben a katatörvény: durva hiba maradt benne

Pár órával azután, hogy Novák Katalin hétfő este bejelentette, aláírta a kisadózó vállalkozók tételes adójáról szóló törvényt, a Magyar Közlönyben megjelent a szövegRészletek.

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete hétfő esti közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy a törvényben súlyos hiba maradt. További információkért katt ide.

Brüsszelben pénzért hajbókol, itthon Brüsszelt okolja a fokozódó helyzet miatt a kormány

Először ülésezett az Országgyűlés azóta, hogy a fideszes többség elfogadta a kata-törvényt, illetve bejelentették a rezsicsökkentés szigorítását. Miközben parlamentben az “elhibázott” brüsszeli politikát és a háborút kiáltották ki fő ellenséggé, Navracsics Tibor és Varga Judit korábban elképzelhetetlennek gondolt lépésekre készek Brüsszelben annak érdekében, hogy Magyarország is részesüljön az uniós újjáépítési alap forrásaiból. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Elfogadta a parlament a 2023-as költségvetést

Az Országgyűlés 135 igen szavazattal, 54 ellenszavazat mellett elfogadta Magyarország 2023-as központi költségvetését kedden – írj az MTI. A jövő évi büdzsében a kormány 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel, 3,5 százalékos hiánycéllal és 5,2 százalékos inflációval számol. Bővebben

Eldőlt: jönnek a vármegyék és a főispánok

A parlament elfogadta az alaptörvény tizenegyedik módosítását. Az egyik újdonság, hogy mostantól ugyanazon a napon tartják az európai parlamenti (EP-) és az önkormányzati választást Magyarországon. További információk a témában itt érhetőek el. 

Székesfehérváron sem lesz tűzijáték

Fotó: Getty Images

Augusztus 20-án az egykori koronázóváros is kihagyja a látványosságot. Mint kiderült, nem először tesznek ilyet.  Bővebben

 

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Ez is érdekelhet

képcím

Fotókon Marco Rossi állampolgársági eskütétele

képcím

Marco Rossi magyar állampolgár lesz

képcím

Megkaphatja Magyarország a befagyasztott uniós pénzek egy részét