Orbán Viktor egy nyolcéves kislány kérésére mesélt igazgatói intőjéről

Startlap - Startlap
Megérkezett a Kormányinfó Plusz gyereknapi különkiadása. Vasárnap déli olvasgatós hírösszefoglaló.

Orbán Viktor egy nyolcéves kislány kérésére mesélt igazgatói intőjéről

A Kormányinfó Plusz gyereknapi különkiadásában kisiskolások kérdezhették a politikusokat. Lili a miniszterelnök beírásairól érdeklődött, Szijjártó Pétert a repülés során beduguló füléről faggatták, Varga Judit a reggeli készülődése hiányosságairól vallott, Palkovics László pedig a tanerő robotokra cseréléséről és a korai kelésről fejtette ki nézeteit. Videó.

Így ünneplik a magyar hírességek a gyereknapot

Nem a drága ajándékokról szól ez az ünnep, hanem a közös élményekről

– mondja Szandi, amikor a gyereknapról kérdezik, és nagyjából ez jellemző a többi ismert magyar szokásaira is május utolsó vasárnapján. Ebben a cikkbenKöllő Babett, Németh Kristóf, Csisztu Zsuzsa, Béres Alexandra, Peller Anna, Gubás Gabi gyereknapjába pillanthatsz bele, akik mindannyian különleges programokkal készülnek a legkisebbek nagy napjára.

Világsztárok a horvát tengerparton: ide jár Beyoncé, Rod Stewart és Beckhamék 

A magyarok igazi tengere nemcsak nekünk, hanem a legnagyobb sztárok számára is valódi nyári alternatívát nyújt, hiába végtelen a lehetőségek tárháza, ők sokszor ugyanúgy Opatiját vagy Dubrovnikot választják az egzotikus szigetek helyett. Akad közöttük olyan is, aki egyenesen a földi mennyországként hivatkozott a horvát tengerpartra. Ha kíváncsi vagy a világhírű színészek és énekesek kedvenc közeli úti céljaira, és arra, hogyan pihenik ki sűrű teendőiket déli szomszédainknál, akkor itt folytasd az olvasást.

Az év legviccesebb természetfotói mindenképpen megérnek egy kattintást

Az idei év a hetedik, hogy a verseny meghirdetésre kerül. Ez a lista még egyáltalán nem végleges, le sem zárták a pályaművek fogadását, de máris nagyon erős a mezőny a beérkezett képek között. 

Kiderült, mi a magyarok kedvenc étele

Fotó: Steve Russell/Toronto Star via Getty Images

A toplistán igazi nagyágyúk szerepeltek, a kacsasült párolt káposztával, a rakott krumpli, a borsóleves, a bundáskenyér és a fasírt már be se fért az első tízbe. A felmérés érdekessége, hogy készült külön férfi és női rangsor, így végre lelepleződött a mítosz, miszerint mást esznek a fiúk meg a lányok. Íme a három lista.

Madárbarát kertet csináltak a szolnoki mentősök

A munkahelyi park tökéletesen védett helyzete adta az ötletet, amelyet aztán egy helyi természetvédő és a lakosság segítségével valósítottak meg. Bővebben.

Mit vásároltunk a járvány alatt? Ezek voltak a Praktiker legnépszerűbb termékei

A barkácsáruházakból álló láncnál sikerült az, ami csak keveseknek: a 2020-as év a forgalom jelentős emelkedéséről szólt, a megnövekedett vásárlói igények miatt még felújításokra is sor került. A portékák toplistájából jól látszik, mivel foglalta el magát a lakosság a pandémia unalmában. További információkért erre a linkre kattints.

Tudtad, hogy Európában is vannak sivatagok? Mutatunk is mindjárt ötöt!

Persze nem Szahara méterű pusztaságokra kell gondolni beduinokkal meg tevékkel, de a közhiedelemmel ellentétben az öreg kontinensen is akadnak valódi sivatagok, méghozzá szép számmal.A hozzánk egyik legközelebb lévő például rögtön Romániában található. Fotók, videók és további részletek ebben a cikkben.

Így szültünk és születtünk a szocializmusban: amikor már az oviban a munkafegyelem megszilárdítása volt a cél

Fotó: Fortepan

Nyilván nem rengetjük meg az eget, ha azt mondjuk, a Kádár-korban kettősség jellemezte a legfiatalabb korosztállyal való viszonyt. Még erősen érződött az a második világháborús hatás, miszerint a gyermek munkaerő, ugyanakkor már a családi boldogság forrását is ők jelentették. Ezt az ellentétet tükrözték az intézmények és a korszak családpolitikája is. A rendszer olyan intim kérdésekbe is kérlelhetetlenül beleavatkozott, mint a szoptatás és a szülés mikéntje. Sok olyan vívmány, ami ellen ma mozgalmak küzdenek, a szocializmus terméke. Ahogy sok minden más, úgy a szülés és a babázás területén is a nyolcvanas évek hozott néhány örömteli változást, amelyek középpontjában végre valóban a szülők és a gyermekek álltak. Ebben a cikkben gyereknap alkalmából egy izgalmas képgaléria mentén mutatják be, milyen volt ebben a kettősségben megszületni, anyu kedvenc kommunista katonájaként.

A férfi csillagjegye elárulja a jó házasság titkát

Hogyan lehet egy hirtelen esküvőből is élethosszig tartó házasság, vagy hogyan mehet tönkre a legszilárdabbnak gondolt kötelék két ember között? Az asztrológusok szerint úgy, hogy nem figyelsz oda a csillagjegyek törvényeire, amelyek meghatározzák a titkát két ember kapcsolatának. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar győzelem: megszólalt Orbán Viktor is

képcím

Magyar Péter: Orbán Viktor megint hazudik

képcím

Orbán: A múltkor még felindult voltam