Orbán angoltudást villantott

Startlap - Startlap
A magyar kormányfő a brit miniszterelnöknél járt, amikor is a megbeszélések után egy sajtójátékoztatót tartott. Heti hírösszefoglaló.

Orbán Viktor megvillantotta angoltudását

A Fidesz az elmúlt időszakban alaposan ráfordult a 2022-es kampányra, amelynek úgy tűnik Gyurcsány Ferenc mellett az angol nyelv ismerete lesz a legfontosabb kérdése. Most a magyar miniszterelnök kirakott egy olyan videót közösségi oldalára, amelyben a megszerzett ismeretanyagból villant fel egy rövid sajtótájékoztatónyit. Egyetlen kattintás után már fel is csendülnek mondatai. 

Karácsony: Üzentek a kormány legfelsőbb köreiből, mondjam meg, mit kérek azért, hogy ne induljak

Nem vagyok hülye, pontosan tudtam, hogy milyen szarcunami jön

– mondja, amikor a kormánymédia hirtelen megszaporodott támadásairól kérdezik. A Fideszben hatalmas belső feszültséget tapasztal, rendkívüli gyűlölettel beszélnek egymásról kormánypárti politikusok. A jelöltséget azért vállalta, mert ha az Orbán-kormány marad, az önkormányzatiságnak is vége lesz. A miniszterelnök-jelölt főpolgármester nagyinterjút adott, a beszélgetés legjobb részei erre a linkre kattintva olvashatók.

Megindult a kommentháború Orbán egyik posztja alatt, még Gyurcsány is beszállt

Szerdán gyakorlatilag a teljes magyar kormánymédia Gyurcsány 15 éve elhangzott, őszödi beszédének évfordulójáról szólt. Ehhez csatlakozott a miniszterelnök is, aki saját Facebook-oldalán meg is osztotta az ominózus felvétel lényegi részét. Pár óra alatt lett is több ezer hozzászólás, sőt maga Gyurcsány Ferenc is kommentelt, meglepő módon nagy sikert kiváltva ezzel. Hogy mire is vonatkozott az ominózus kérdés, amit a kormányfőnek tett fel hozzászólásában, az innen azonnal ki fog derülni. 

Kocsis Máté: Gyurcsány az anyámra támadtatott

Kocsis Máté szintén saját Facebook-oldalán emlékezett meg az őszödi beszédről és az utána történtekről, kihangsúlyozva, hogy Gyurcsány gumilövedékkel és füstgázzal támadtatott az édesanyjára. Részletek

Müller Cecília: Magyarországon nem volt ellátatlan beteg, nem feküdt senki a kórházak folyosóin

Az országos tiszti főorvos kedden a Tolna megyei Faddon, a Magyar Honvédség oltóbuszának érkezése alkalmából dicsérte a magyarországi vakcinációt, egészségügyet, a “félelmetes gyorsasággal” kifejlesztett magyar gyógyszereket, és a magyar oltóanyaggyár tervét éltetteBővebben.

Benyújtották a pedofilellenes törvénycsomagot

Kocsis Máté és Selmeczi Gabriella törvényjavaslata értelmében jön a pedofil-nyilvántartás és a jóval szigorúbb büntetések. Mit jelentene ez a gyakorlatban? Innen kiderül.

Minszki incidens: előkerült egy videó, amin bűnösnek vallja magát az elhurcolt újságíró, az EU vezetése szankciókról döntött

Roman Protaszevics, akit vasárnap tartóztattak le Minszkben, miután a Athén-Vilnius járatot bombariadóval és vadászgépekkel leszállásra késztették, alighanem kényszer alatt ismerte be a “bűnöket”, amelyekkel a fehérorosz vezetés vádolja. Videó és további részletek itt.

Mindeközben az EU-s vezetés meglepően gyorsan reagált a hírre, hogy Aljakszandr Lukasenka kormánya gyakorlatilag állami terrortámadást hajtott végre. A tagországok közös nyilatkozatot adtak ki, amelyben kemény követeléseket soroltak felBővebben.

Ezúttal a magyar külügy sem akadályozta a szankciókat, és újságírói kérdésre azt is elárulták, mi Magyarország pontos álláspontja az ügyről. Íme a Külgazdasági és Külügyminisztérium válasza.

Öt családtagját elveszítette az ötéves kisfiú, aki túlélte az olasz felvonóbalesetet

Az észak-olaszországi Stresa település és a Mottarone-hegy között működő felvonó egyik fülkéje leszakadt vasárnap este. A tragédiában egy izraeli család hat tagjából öten meghaltak, az egyetlen túlélő egy ötéves kisfiú. A gyermek állapotáról itt olvashatsz.
Itt pedig arról írnak, mi állhat a baleset hátterében, amiben összesen tizennégyen veszítették életüket.

Révész Máriusz: Nincs még egy ilyen kaotikus iskolarendszer Európában, mint a magyar

MTI/Varga György

A fideszes kormánybiztos, aki Hoffmann Rózsa megjelenéséig foglalkozott oktatáspolitikával, a Partizánnak adott interjújában szokatlan kritikával beszélt a magyar oktatási rendszerről. Révész a tanári fizetések emelését sürgeti, a rendszerváltás legnagyobb tévedésének nevezte az iskolarendszer átalakítását, szót ejtett a PISA-eredményekről és a politikusok elitiskolába járó gyerekeiről. Videó és további részletek itt.

Újra fizetős a parkolás, de néhány napig még nincs büntetés

Az 5 millió beoltott elérésével megszűntették az ingyenes parkolást. A XIV. kerületi önkormányzat már arról is nyilatkozott, milyen módon kompenzálják azokat, akik éves bérletet váltottak ki. További információkért katt ide.

Ez is érdekelhet

képcím

Kocsis Máté: nem lesz újabb bankadó, Varga Mihály...

képcím

Maradhat az éves elszámolás a napelemeknél

képcím

Törvénymódosítás jöhet a transzneműeket is érintő...