Orbán Viktor borostától, pörköltszafttól szabadkozva gratulált egy arra járó jegyespárnak a Várban

Startlap - Startlap
"Van ilyen" - nyugtatta a vőlegény, a menyasszony pedig koronabiztos miniszterelnöki kézcsókot kapott. Vasárnap déli olvasgatós hírösszefoglaló.

Orbán Viktor borostától, pörköltszafttól szabadkozva gratulált egy arra járó jegyespárnak a Várban

“Van ilyen” – nyugtatta a vőlegény, a menyasszony pedig koronabiztos miniszterelnöki kézcsókot kapott. Mindez Orbán Viktor legújabb saját videójában történik. Íme.

Madártávlatból mutatja meg igazi szépségét Gyuri bácsi csodálatos gyógynövénykertje

A bükki füvesember lánya közreműködésével viszi tovább a fontos munkát, amely már kinőtte Szabó György bácsi kicsi, régi kertjét. Apa és lánya egy igazi botanikuskertet hoztak létre Bükkszentkereszten, Gyuri bácsi levendulásának szomszédságában, amely ötvözi az ősi hagyományokat a modern kor kívánalmaival. A kert legnagyobb különlegessége a felülnézeti látvány. Videó és további részletek itt.

A “Tátra fenegyereke”, aki kijátszotta a titkosrendőrséget: II: János Pál pápa hétköznapi élete

Reggelente öt nyelven olvasta az újságokat, napi 12-16 órát dolgozott, intim barátságot ápolt egy férjes asszonnyal, remek humora volt, memóriája csodájára járt az egész Vatikán, színdarabokat és verseket írt. Nem gondolnád, hogy II. János Pál pápáról van szó? Ebből a cikkből megismerheted a világ legnépszerűbb pápájának igazi, kevéssé ismert személyiségét és életét.

Kitalálod, melyik országnak mi a fővárosa? Kvíz!

Fotó: Richard Heathcote/Getty Images

Igen, tudni kéne mindet, de sajnos a gyakorlat azt mutatja, hogy általában mégsem megy olyan jól. Ha szeretnéd próbára tenni a tudásodat, akkor erre a linkre kattints.

Olaszország az Eurovíziós Dalfesztivál győztese

Tavaly a járvány miatt elmaradt, majd idén Hollandiában megrendezésre került az Eurovízió. Videón a nyertes dal.

70 év után egy lépéssel közelebb jutottak Ausztrália hátborzongató rejtélyének megoldásához

1948. december 1-jén a dél-ausztráliai Adelaide-ben egy meglehetősen elegáns, három részes öltönyt viselő, frissen borotválkozott férfi holttestérre bukkantak a homokban. Extrém izmos vádlik, eldeformálódott lábujjak – derült ki a halottkém jelentéséből. Ő volt a somertoni férfi, az ügye végül Ausztrália egyik legnagyobb rejtélye lett, amely a konteóhívőket és az ausztrálokat évtizedek óta lázban tartja. Az elmúlt években új nyomokra bukkantak és szerdán megkezdték a holttest exhumálását. Ha érdekel az eset és a legfrissebb fejleményei, akkor ezt a cikket olvasd el.

A konzervszocializmus, ami alapjaiban változtatta meg az életünk: a MIR Elit, a közért és a menza története képekben

Ma már teljesen magától értetődőnek, a mindennapjaink elengedhetetlen kellékeinek számítanak azok az újítások, amiket a konzervek és a fagyasztás megjelenése tett lehetővé. Az élelmiszeripari forradalom a táplálkozásunkkal együtt a vásárlási szokásainkra, a családi életre, de még a lakásépítésekre is nagy hatással volt. Igaz, végül mindez nem teljesen úgy sült el, ahogy a tervhivatalokban elképzelték, de abban nem tévedtek, hogy sorsfordító átalakulás következett. Ebben a cikkben egy halom fényképet nézegetve ismerheted meg a konzervszocializmus történetét.

Erős koncertfelhozatallal nyitja meg kapuit a Budapest Park

A koncertekre június elejéig várni kell, de már egy hét múlva is lesznek programok. További információkért katt ide.

Kerti berendezések, amik olyan hasznosak, hogy nyugodtan lehetnének kötelező darabok is

Fotó: Ute Grabowsky/Photothek via Getty Images

Tároláshoz, munkálkodáshoz illetve növényneveléshez szükséges eszközök, letisztult kivitelezéssel, de ami a lényeg: rendkívül praktikusak. Ebben a cikkben ezekből válogattunk össze néhányat, hogy feldobjuk a májusi kerti örömöket és munkát.

Mondd meg a horoszkópodat, és eláruljuk a legrosszabb tulajdonságodat

Amit a környezeted a legkevésbé tud elviselni, így már csak azért is érdemes tudni róla, hogy megpróbálhass változtatni. Részletek itt.

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter: Holnap feljelentem Orbán Viktort - A hét hírei...

képcím

Kvíz: régi idők legendás bemondói - mindenkit ismersz?

képcím

Ódor Lajos Orbán Viktor kijelentéséről: "Nagyon nem szerencsés"