Hivatalos: A védettségi igazolványt kiváltja az applikáció, de van amit ez sem igazol

Startlap - Startlap
A Magyar Közlönyben megjelent, így szombattól hatályos rendeletről van szó, amely azt is leírja, mi az amit nem helyettesít az alkalmazás. Heti hírösszefoglaló.

Hivatalos: A védettségi igazolványt kiváltja a telefonos alkalmazása

A Magyar Közlönyben megjelent, így szombattól hatályos rendelet szerint a „védettségi igazolvány felmutatásával egyenértékű, ha az érintett a koronavírus elleni védettségét a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti védőoltást igazoló applikációval igazolja”. Azonban külön felhívják a figyelmet, hogy mire nem lesz alkalmas. Ha te is kíváncsi vagy, mi is lehet ez, akkor csak ide kell kattintanod

Orbán Viktor bejelentette az újabb lazításokat

Az oltásokkal mindjárt elérjük az 5 milliót, ami Orbán Viktor szerint gyakorlatilag a járvány legyőzésével egyenlő. A kormányfő egy sor új szabályról tájékoztatott szokásos reggeli rádióinterjújában, amelyek közül a legfontosabbak talán a közterületi maszkviselést és a kijárási tilalmat érintő intézkedések. További információkért katt ide.

Pedofil-nyilvántartást vezetne be a Fidesz

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Fidesz-KDNP a jövő héten benyújt egy pedofilellenes törvénycsomagot. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el, amelyben Kocsis Máté frakcióvezető tájékoztat a részletekről.

10 millióra büntették Jakab Pétert: “Most már tudjuk, mennyit ér az a szó, hogy ficsúr, ha fideszesre mondják” 

A Jobbik elnöke emlékeztetőül megjegyezte, hogy míg a fideszes képviselők ingyen nevezhetik mosléknak vagy büdös bunkónak az ellenzéket, és Kaleta Gábor 19 ezer gyermekpornográf tartalmú felvétele félmilliót ért, neki 9,6 milliót kell fizetnie, amiért ficsúrnak nevezte Kövér Lászlót. Jakab Péter büntetése megdöntötte minden idők parlamenti rekordjátBővebben.

Semjén Zsolt: Ha egy ország nem fogadja el a magyar oltásokat, Magyarország sem ismeri el az ottaniakat

A miniszterelnök-helyettes szerint “a szuverenitás feladása” lenne, ha hazánk egyoldalúan fogadná el a vakcinákat külföldi országokbólBővebben.

Borkai Zsolték 10 millió forintot fizettek “alvilági alakoknak”, hogy ne kerüljenek ki a szexvideók

Borkai Zsolt és Rákosfalvy Zoltán tanúvallomásaiból, amelyek a zsaroló személyét firtató nyomozás során születtek, az derül ki, hogy a kompromittáló felvételekről az egész Fidesz, még maga Orbán Viktor is jóval hamarabb értesült, mint a nyilvánosság. A győri polgármester és társai pedig igyekeztek mindent elkövetni, hogy ne bukjanak le a nagyközönség előtt is. Bővebben.

Pont ott számolnák fel a bérlakásokat, ahol a legnagyobb szükség volna rájuk

Az alacsonyabb jövedelműek számára megfizethető lakhatást biztosító, az átlagárakat mérséklő önkormányzati bérlakásrendszer privatizációjáról szóló fideszes törvényjavaslat éppen a lakhatási gondokat fogja súlyosbítani, miközben a befektetőknek kedvezA napi szintű megélhetési problémákkal küzdő bérlőket pedig a lakásmaffiának szolgáltatja kiBővebben.

Mindegyik vakcina vérzészavarokat okozhat a nőknél

A világ többi nőjéhez hasonlóan a magyar hölgyek egy része is azt tapasztalja, hogy az oltás jól érzékelhető változásokat hoz a szervezetükben. Tudományos magyarázat is van a jelenségre, amit ebben a cikkben foglalnak össze.

100 nap múlva indul a Nemzeti Oltóanyaggyár építése

A tervek szerint már jövőre megkezdenék a gyártást, amellyel a Kárpát-medence ellátását biztosítanák, illetve külföldi értékesítést is terveznek. A Debrecenben épülő vakcinagyárról erre a linkre kattintva olvashatsz.

Ez is érdekelhet

képcím

Ide utazott Putyin az ellene kiadott elfogatóparancs másnapján -...

képcím

Orbán: Minden magyarban van egy kis Petőfi

képcím

Tíz gyerek sérült meg az M1-es tömegbalesetben - képeken a hét...