Orbán Viktor az újraválasztásáról: Úgy érzem, a legjobb korban vagyok

Startlap - Startlap
A Fidesz kongresszusán a miniszterelnök azt ajánlotta Magyarországnak, hogy „akarjon többet”. Esti hírösszefoglaló.

MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor az újraválasztásáról: Úgy érzem, a legjobb korban vagyok

A kormányfő a Fidesz vasárnapi kongresszusán azt mondta, a legjobb korban van, ezért vállalta el ismét a Fidesz vezetését. Esze ágában sincs kilépni az EU-ból, inkább változást követel. Orbán szerint a Fidesz programja mögött elsöprő társadalmi többség áll, kérdés, választási többség is lesz-e belőle. A miniszterelnök kongresszuson elmondott beszédét ez a cikk foglalja össze.

A Fidesz kongresszusán természetesen nem csak Orbán Viktor tartott beszédet. Kubatov Gábor felszólalását itt, Semjén Zsoltét itt, Kövér Lászlóét pedig ezen a linken olvashatod el.

Január elsejétől fizetés nélküli szabadságra küldhetik a nem oltott tanárokat

Január elsejétől fizetés nélküli szabadságra küldhetik a nem oltott tanárokat – egy, az RTL Híradónak nyilatkozó pedagógus szerint ez derül ki a nekik küldött levélből. Részletek.

480 forintos üzemanyag – itt az új rendelet

A kormány újabb szabályokat hozott az üzemanyagellátás biztonsága érdekében. Nem hagy kiskaput a hatósági ár kijátszására. A témáról bővebben itt olvashatsz.

Ezzel az oltáskombinációval esélytelen Ausztria

MATTHIAS BALK / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Ausztriában hétfőtől karantén vár oltatlanokra. A helyzet elég kaotikusnak tűnik, ezért az Nlc.hu cikkében tisztázzák, hogy jutsz be az országba, és ha már ott vagy, milyen szabályokat kell követned. Íme.

Meghalt egy lengyel katona a belarusz határon

Meghalt egy lengyel katona, aki a Fehéroroszországgal közös határon teljesített szolgálatot – közölte az MTI. Stanislaw Zaryn, a titkosszolgálatokat felügyelő lengyel miniszter szóvivője a Twitteren tudatta, mi okozta a tragédiát. A részletekért ide kattints.

Magyarország dobogós az antiszemitizmusban, a nyugat-európai muszlimokéval vetekszik az itthoni zsidóellenesség

A magyarok fele nem szereti a zsidókat, és 21 százalék szerint az lenne a legjobb, ha kivándorolnának. Az adatok alapján a jobboldalon nagyobb a zsidóellenesség, de az ellenzéki szavazók harmada-negyede is előítéletes. Ebből a cikkből megismerheted egy magyar kutatás eredményeit az antiszemita előítéletességről itthon és máshol, Európában.

Döbbenetes videó: az M30-as az új diliház?

“Kamionos barátunk ezek után a leállósávon visszatolatott és lehajtott az autópályáról! Valószínűleg Budapest irányába szeretett volna haladni” – jegyezték meg az Bp-i Autósok Közösségének legújabb olvasói, amatőr felvétele kapcsán, ami szombaton készült az M30-as autópálya egyik északi lehajtójánál. A felvételt itt nézheted meg.

Drágábbak lesznek a karácsonyi ajándékok idén

Getty Images

Összességében nehéz lesz a karácsonyi ajándékvásárlás: egyrészt felvonulóban a sokadik hullám, másrészt a drágulás is óvatosságra int minket, emellett akadozik a tengeri szállítás, rekordokat döntöget a benzinár és még munkaerőhiány is duzzasztja a nehézségek halmazát. A témáról bővebben ez a cikk számol be.

Jövő héten már havazhat az ország egyes részein

A jövő hét második felében hidegebb levegő áramlik térségünk fölé. Síkvidéken még nem, de a hegyekben már szilárdra válthat át a csapadék halmazállapota. A részletes időjárás-előrejelzést itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Érdekes kijelentést tett Szijjártó: a hét hírei képekben

képcím

Orbán Viktor bejelentése a Dunaferr jövőjéről

képcím

Orbán Viktor: Amíg én vagyok a miniszterelnök, ez kizárt