Elnyújtott Black Friday: így használd ki a novemberi akciókat

Startlap - Startlap
Valójában az egész hónap egy nagy Black Friday, ám nem árt odafigyelni néhány dologra vásárlás előtt. Mutatjuk a trükköket. Vasárnap déli olvasgatós hírösszefoglaló.

Elnyújtott Black Friday: így használd ki a novemberi akciókat

Fotó: Getty Images

Idén a Black Friday ugyan hivatalosan november 26-ára esik, ám már jóval előtte is beleszaladhatunk csábítóbbnál csábítóbb ajánlatokba. Valójában az egész november egy nagy Black Friday. Ez egyszerre jelent jó és kevésbé jó dolgokat, azaz, mint mindennek, ennek is megvannak az előnyei és a hátulütői. Itt találsz tippeket és trükköket ahhoz, hogy a legjobban kihasználd az akciókat.

Nem egyszerű hazaköltözni Angliából

Komoly következményei lehetnek annak, ha valaki nem tud – vagy nem vesz tudomást – arról, hogy vámkezeltetnie kell még a saját holmijait is, ha harmadik országból, például Angliából hazaküldi azokat. Az is előfordulhat, hogy örökre keresztet vethet a cuccaira. Érdekelnek a részletek? Kattints ide.

Drága az üzemanyag? Tippek, hogy kevesebbet fogyasszon az autó

A „rohanjon tankolni, szerdán jön az emelés” varázsigéjénél sokkal hatásosabb, ha hatékonyabban égetjük el az üzemanyagot, így autónk száz kilométerenként akár literekkel kevesebbet kér majd.Ebben a cikkben összegyűjtöttek néhány tanácsot, amiket mindenki bevethet a fogyasztáscsökkentésért.

Kötelező oltás: mit tehet meg a munkáltató és mit nem?

A novembertől hatályos kormányrendelet pontosított, finomított az eddig is adott elvi lehetőségenhogy a munkáltató elrendelje az oltást. A korábbi bizonytalanságok egy része azonban még mindig fennáll, sőt, új jogértelmezési problémák is keletkeztek. Mit tehet meg a munkáltató és mit nem? Milyen következményekkel kell számolnia? Mit tehet a dolgozó, ha elrendeli a munkáltatója az oltás felvételét? Itt válaszol a szakjogász.

Évekig maradhatnak még a covid-mutációk és -hullámok

A fejlett országban több harmadik oltást adtak be, mint amennyit Afrikában egy év alatt összesen – ez a vakcinanacionalizmus, ami csak rövid táron éri meg. A kórokozó ugyanis így még új kihívások elé fogja állítani a világot, és még csak nagyjából most járhatunk a pandémia felénél. Kemenesi Gábor virológussal beszélgettek a témában, itt olvashatod

A falut falusi életre használják, ne kirakatnak – vallja Zsuzsa, aki bejárta az 50 fő alatti településeinket

Lőrincz Zsuzsa 2015-ben elindult feltérképezni az olyan magyarországi 50 fő alatti lakosú, önálló településeket, amiket a kihalófélben lévő falvak közé soroltak. A projekt az „Éledő falvak” nevet kapta, mert őszintén hisz abban, hogy hosszú, kitartó munkával újra élet lehet ezeken a helyeken. Mennyire segítik a külföldi beköltözők az újraindulást, és megoldás-e a turizmus kiépítése? És mi változott a Covid-járvány kezdete óta? Válaszok ide kattintva.

Szombat Éva: “A lányok nagy része úgy nő fel, hogy jó kislánynak nevelik őket”

A fotós legújabb, Capa-nagydíjat nyert, Orgazmust kérek, nem rózsát című projektjével azt kutatta, a magyar nők hogyan viszonyulnak a saját szexualitásukhoz. A poroszos neveltetés súlyos terhéről, felismerésekről, és a boldogság megéléséről beszélgettek Szombat Évával, az interjút itt olvashatod.

5 zseni, 5 helyszín Budapesten – itt találod a híres magyar fotósok otthonait

Kiemelkedő magyar fotográfusok, akiknek a múlt megőrzött korszak-szeleteit köszönhetjük: megkeresték lábnyomaik helyét, hogy láthassuk, és elképzeljük őket reggeli kávéfőzés, vasárnapi családi ebédhez készülődés, vagy akár a fényképezőgépeik tisztítása közben.

Idén ilyen a legtrendibb karácsonyi dekoráció

Fotó: Getty Images

Szakértő avat be a 2021-es karácsonyi dekorációs trendekbe: nagyon mennek a természetes, havas táj ihlette, környezetbarát és nosztalgikus díszítések. Ha érdekel a téma, itt folytasd az olvasást.

Csak futott, és  közben Ronaldo nevét kiabálta a pályára berohanó 11 éves kislány

3000 eurós büntetést is kaphatott volna a mindössze 11 éves Addison Whelan, aki a csütörtöki, Írország-Portugália világbajnoki selejtezőt követően berohant a pályára, elkérte és meg is kapta Cristiano Ronaldo mezét. A kislány elmesélte, hogyan emlékszik a történtekre, és milyen tervei vannak, katt ide.

Ez is érdekelhet

képcím

A Blokád című film rendezője fellökte a Népszava...

képcím

Hétfőtől ezeken a településeken nehezebb lesz tankolni

képcím

Novák Katalin találkozott Mel Gibsonnal