Orbán a korrupcióról: Amíg én vagyok a miniszterelnök, zéró tolerancia van

Startlap - Startlap
A kormányfőt az azonnali kérdések órájában faggatták a Soros Györggyel való 2010-es találkozójáról, és arról, mit kért vajon Soros azért a "sok-sok pénzért", amit annak idején Orbánnak és a pártjának adott. Esti hírösszefoglaló.

Orbán Viktor: Amíg én vagyok a miniszterelnök, zéró tolerancia van

A kormányfőt az azonnali kérdések órájában a jobbikos Szilágyi György faggata a Soros Györggyel való 2010-es találkozójáról, és arról, mit kért vajon Soros azért a “sok-sok pénzért”, amit annak idején Orbánnak és a pártjának adott. Részletek itt.

Géppuskával lőtte ki egy kutya szemét egy füzesabonyi férfi

Az állat súlyos sérülést szenvedett. A rendőrség fényképes közleményt adott ki az esetről, amelyet ide kattintva nézhetsz meg.

Bayer Zsolt annyi pénzt kap egy tévéfilm rendezésére a kormánytól, amennyit az Oscar-díjas Saul fiára adtak

Vidnyánszky Attila és Kovács Ákos után Bayer Zsolt művészi elképzeléseit is megtolják pár száz millióval. A Kálomista Gábor szorgos segédletével készülő műalkotásról ebben a cikkben írnak.

DK: Matolcsy és Orbán nem vesz tudomást a közelgő katasztrófáról

A Demokratikus Koalíció (DK) közleményben figyelmeztet az aggasztó euró árfolyamra és a gazdasági válságra, amelyhez Orbánék “nullás válságkezelése és Matolcsy totális alkalmatlansága” vezetett. Ha érdekel a teljes szöveg, akkor ezt a cikket olvasd el.

Szijjártó Péter kétszer is a háza közelében szállt le a rendőrségi VIP-helikopterrel

Hadházy Ákos szerint

ez pont kettővel több, mint amit egy normális országban egy miniszter karrierje elviselne.

 

Fotó Filip RadwanskiSOPA ImagesLightRocket via Getty Images

A külügyminiszter helikopterezéséről ebben a cikkben olvashatsz.

Nagyszabású projektet és egy különleges emlékművet kapnak Budapesten a háborúkban megerőszakolt nők

Tóth Pál hitvese vallja, hogy az urának fejét szétdarabolták, s, hogy a két leányát megfertőztették annyira, hogy az egyik meg is halt, a másik vérben fetrengett. (…) Takács Imre tudja, hogy a felakasztott Váczi András feleségén erőszakot tettek (…) Hegedűs Szalonnás Pál hitvese vallja, hogy őt Arkád Molnár vasvillanyéllel fejbe ütötte, hárman is rajta erőszakot tettek, úgy, hogy terhes lévén gyermekét is elszülte.

A fenti idézet megrázó, ugyanakkor a benne említett történetek egyáltalán nem egyediek. A középiskolai tankönyvekben nem esik róla szó, de például az 1848-49-es szabadságharcot is brutális nők elleni jelenetek kísérték. A főváros vezetése az évszázadokon és generációkon át elhallgatott kegyetlenségek feldolgozására vállalkozott, úgy, hogy a katonák által elkövetett szexuális erőszak áldozatai jóval többet kapjanak egy egyszerű szobornál. Ebből a cikkből  Pető Andrea történész segítségével bepillantást nyerhetsz a háborúk ezen kevésbé ismert, borzalmas oldalába, és megtudhatod, miként emlékezik Budapest az áldozatokról.

Megtámadták a borsodi időközi országgyűlési választás eredményét

A fellebbezést Tóth Ádám független képviselőjelölt nyújtotta beSzékely Sándor független országgyűlési képviselő szerint “új, innovatív fejezetet nyit a jogérvényesítés frontján”. Bővebben.

Elképesztő mocsok és lejárt élelmiszerek fogadták az ellenőröket az egyik ázsiai étteremben Budapesten

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei október első napjaiban tártak fel súlyos, élelmiszerbiztonsági kockázatot is jelentő hiányosságokat egy budapesti távol-keleti étteremben. A Nébih jó szokásához híven ezúttal is felvétel készült az általuk tapasztalt áldatlan állapotokról. A videó és további részletek ebben a cikkben.

Oltásellenes aláírásgyűjtésbe kezdett a vírus-szkeptikus Gődény pártja, hogy “tömegbázist” építsenek az adatokból

Az aláírástgyűjtést a legismertebb magyar koronavírus-szkeptikus, a Gődény György vezette Közös Nevező párt indította. A különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt adóhivatali nyomozás alatt álló párt azonban egy olyan szöveget akar aláíratni, ami jóval több, mint a koronavírus vakcina elleni állásfoglalás, és a gyógyszerész végzettségű Gődény feltűnően mélyen érdeklődik a támogatói adatai iránt. Minderről bővebben itt írnak.

A koronavírus miatt 5 éve nem látott mértékben zuhantak az ingatlanárak

Fotó Bálint PornecziBloomberg via Getty Images

A KSH előzetes adatai alapján a koronavírus-járvány első hulláma idején szignifikáns csökkenés volt tapasztalható a lakásárakban, valamint a piac keresleti és kínálati oldala is megváltozott. Pontos számok és további részletek itt találhatók.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor megmutatta a telefonkönyvét a TikTok-on

képcím

Orbán: Kérek mindenkit, szánjon pár percet a hazára

képcím

Vera Jourová: Képtelen vagyok előre látni, Orbán Viktor minek...