Kiemelt Hírek 2021. május 28.

Operatív törzs: az indiai mutáns már jelen van Magyarországon

Kovács Barna Kiemelt Hírek 2021. május 28.
Járványügyi szakértők szerint nem lehet kizárni egy újabb járványhullámot. Pénteki tájékoztató.

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján elsőként György István adott rövid áttekintést az előző hónapok oltási munkafolyamatáról. Az országos oltási munkacsoport vezetője ezt követően elmondta, Magyarország oltási programjának sikeressége világszinten megkérdőjelezhetetlen. Közel járunk ahhoz, hogy mindenki be legyen oltva, aki eddig kérte – jelentette ki. Közülük 500 ezren még nem vették fel az oltást, őket SMS-ben kérik, hogy éljenek a lehetőséggel.

Az indiai mutáns már jelen van Magyarországon. Járványügyi szakértők szerint nem lehet kizárni egy újabb járványhullámot – jelentette ki az államtitkár. A közösségi immunitásban ne bízzanak – figyelmeztetett György István.

Müller Cecília arról tájékoztatott, hogy két, indiai variánssal fertőzött személyt azonosítottak itthon az elmúlt napokban. Egyikük már meggyógyult, klinikai értelemben könnyen zajlott nála a betegség. A másik beteget még kórházban ápolják, nincs lélegeztetőgépen, már a rehabilitációja zajlik. Egyikük sem járt külföldön, nem sikerült felderíteni, hogyan fertőződtek meg – mondta el az országos tiszti főorvos.

Keresés az oldalon