Kiemelt Hírek 2021. január 20.

Online óra közben halt meg egy tanárnő Bács-Kiskun megyében

Startlap Kiemelt Hírek 2021. január 20.
Az 52 éves pedagógus hétfőn tornaóra közben hunyt el, férje már hiába próbálta megmenteni az életét. Reggeli hírösszefoglaló.

Online óra közben halt meg egy tanárnő Bács-Kiskun megyében

Az 52 éves pedagógus hétfőn tornaóra közben hunyt el, férje már hiába próbálta megmenteni az életét. Az eset körülményeiről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Átlátszó: A kukában landolnak a fel nem használt vakcinák

Oltási terv láthatóan nincs

– közölte a portálnak nyilatkozó orvos, aki szerint hiába próbálták elérni, hogy a maradék oltóanyagot felhasználhassák, nem engedték. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Jourová: Brüsszel nem fog visszariadni, hogy jelentős összegeket tartson vissza Budapesttől és Varsótól

Fotó: Thierry Monasse/Getty Images

Az Európai Bizottság alelnöke az osztrák Der Standard lapnak adott interjújában azt mondta,  jó lenne, ha az emberek a megfelelő karikát ikszelnék be legközelebb a szavazólapon. Részletek itt.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ nyomására a Szállodák és Éttermek Szövetsége visszavonta járványügyi közleményét

Rémhírterjesztésnek minősítették a szervezet tájékoztatóját, amelyben arról írtak, hogy csak pünkösdkor indulhatnak újra a vendéglátóegységek. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége új közleményt adott ki. Bővebben.

Kiderült, mennyi Pfizer-vakcina érkezik Magyarországra az idén

A sajtó érdeklődésére a cég alapos tájékoztatást adott, a vakcinák pontos ütemezése azonban a kormány hatásköre, akik nem válaszolnak a kérdésekre. További információkért kattints ide.

Már a februári minimálbér-emelést veszélyezteti, hogy képtelenek megegyezni

A januári emelést biztosan nem kapja meg a mintegy egymillió minimálbért kereső és az érintett szociális ellátásban részesülők, és esélyes, hogy még a februárit sem fogják. Pedig a munkavállalóknak és a munkáltatóknak decemberig kellet volna megállapodniuk, és ráadásul a két ajánlat nem áll távol egymástól. Minderről bővebben itt írnak.

A Médiatanács felfüggesztette a Klubrádió frekvenciájáról szóló pályázatot

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsához érkezett egy fellebbezés. Részletek itt.

Donald Trump: A mozgalom, amit elindítottunk, még csak most kezdődik el

A Fehér Ház egy nappal Joe Biden beiktatása előtt közzétette a leköszönő Donald Trump elnök búcsúbeszédét. Trump úgy üzente meg jókívánságait az őt váltó Bidennek, hogy még a nevét se mondja ki, és saját poltikai terveiről beszélt. 

Újra felbukkant a leggazdagabb kínai

Fotó: Andrew Burton/Getty Images

Az Alibabát megalapító, 38,8 milliárd dolláros vagyonnal bíró Jack Ma októberben egyszerűen eltűnt, miután egy konferencián kritizálta a kormányt. A kommunista párt büntetése nem maradt el. A kínai híradásokban előkerült egy videó az üzletemberről. A folytatésért ide kell kattintani.

A hétvégéig marad a szokatlanul enyhe idő

A melegfronttal érkező jelentős enyhülést kicsit rontja az erős szél, mégis akár 14 fokot is mérhetünk. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt található.

Keresés az oldalon