Öngyilkos lett egy magyar KFOR-katona Koszovóban

Startlap - Startlap
Egy másik magyar katonán végtag-amputációt hajtottak végre.

Szolgálati időn túl, szolgálati fegyverével sebesítette meg magát a KFOR (a NATO parancsnoksága alatt működő békefenntartó haderő) magyar kontingensének egyik katonája, aki feltehetően öngyilkos akart lenni – írja a Magyar Nemzet a Honvédelmi Minisztériumra hivatkozva.

Mint írták, a katona életét a koszovói tábor területére érkező orvosok erőfeszítése sem tudta megmenteni, így a kórházba szállítás közben elhunyt. A július 4-én történt eset kivizsgálása folyamatban van, a hozzátartozókat a Magyar Honvédség azonnal értesítette.

Egy másik magyar katonán végtag-amputációt hajtottak végre

Ahogy arról mi is beszámoltunk, május végén húsz magyar KFOR-katona sérült meg, többen közülük súlyosan, amikor a koszovói Zvecsanban összetűzés tört ki a tiltakozó szerbek és a rendet fenntartani akaró magyar KFOR-katonák között.

Péntek délután közölte a Honvédelmi Minisztérium, hogy végtag-amputációval járó beavatkozásra volt szükség a Koszovóban megsérült magyar katonák egyikénél. A beavatkozást pénteken végezték el az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben. A beteg állapota stabil – derült ki a tárca közleményéből.

A tájékoztatás alapján a megsérült honvédek közül a legtöbben már hazamehettek, felépülésüket folyamatosan nyomon követik. Két katona állapota azonban továbbra is súlyos, és kórházi kezelést igényel. “Felépülésük érdekében a Magyar Honvédség és a katonaorvosok a legjobb tudásuk szerint mindent megtesznek” – írták.

Kiemelt kép forrása: STRINGER / AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Újabb haláleset a Mammutban: egy 36 éves férfi zuhant a mélybe

képcím

SegítőPont nyílt a Mammutban, miután júliusban öngyilkos lett...

képcím

Orbán: Nincs esély uniós megállapodásra a migrációról