Magyar KFOR-katonák is megsérültek az észak-koszovói zavargásokban

Startlap - Startlap
Szalay-Bobrovniczky Kristóf közleményben erősítette meg a hírt.

Elsőként a hvg.hu írta meg, hogy értesüléseik szerint húsz magyar KFOR-katona sérült meg, többen közülük súlyosan, amikor a koszovói Zvecsanban összetűzés tört ki a tiltakozó szerbek és a rendet fenntartani akaró magyar KFOR-katonák között. A diplomáciai forrásokból származó hírt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter is megerősítette

Tömegoszlatási feladatokra vetették be a koszovói Zvecan településen a Magyar Honvédség NATO békefenntartó erejében részt vevő kijelölt katonáit. Az összecsapásban több nemzet katonái is megsérültek. A jelenlegi információk szerint köztük több mint 20 magyar katona, ebből 7 fő súlyosan, de állapotuk stabil.
 
– írja a közleményben Szalay-Bobrovniczky. A sérült magyar katonákat a Magyar Honvédség további kezelésre légi úton Magyarországra szállítja, így további ellátásukról itthon gondoskodnak. 
 
Hétfő délután vetették be tömegoszlatási feladatokra a koszovói Zvecan település polgármesteri hivatalánál a Magyar Honvédség NATO békefenntartó erejében részt vevő kijelölt katonáit. Az ott összegyűlt tömeg a korábbi választás eredménye miatt vonult utcára – közölte a Honvédelmi Minisztérium hétfőn este az MTI-vel. 
 
Kiemelt kép: Erkin Keci / ANADOLU AGENCY / AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Gulyás Gergely: Egy szuperállam kialakításának kísérlete...

képcím

Pressman: Világszerte aggódnak a magyar helyzet miatt - A hét...

képcím

Öngyilkos lett egy magyar KFOR-katona Koszovóban