Olyat nyilatkozott a Bajcsy kórház, hogy azóta se térünk magunkhoz

Gyurcsány is beszállt a bangónézásba, méreggel gyilkolják a vadakat egy nemzeti parkban, gyanús férfiak csábítják autójukba a gyerekeket Pomázon. Reggeli hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-04-30 08:45

Fotó: Christopher Furlong/Getty Images

Kiég a retina a döbbenettől a Bajcsy-Zsilinszky kórház nyilatkozatát olvasva

A múlt héten járta be a sajtót a hír, hogy egy kétségbeesett édesanyának csak hosszas könyörgés árán, a harmadik fővárosi kórházban voltak hajlandóak ellátni gyermekét, akinek egy bot fúródott a szemébe. A kisfiút szállító mentőt a mentésirányító az ügyeletes Bajcsy-Zsilinszky Kórházba irányította, innen azonban továbbküldték őket a Semmelweis Egyetem Szemklinikájára. A Bajcsy belső vizsgálatot folytatott az ügyben, amelynek végén egy olyan megállapítást tettek, ami nálunk minimum nagyon szokatlannak számít.

Gyurcsány Ferenc is megszólalt Bangóné ügyében

Miutén az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó lepatkányozta a Fideszt, vagy a Fidesz szavazóit – ez vita tárgyát képezi  – a kormánypárt és az MSZP is ütős videókkal reagált. A jóból a DK sem maradhat ki: Gyurcsány Ferenc elmondta, mi a véleménye a patkányozásról.

Valaki méreggel öli a vadakat a Duna-Dráva Nemzeti Parkban

MTI Fotó: Kálmándy Ferenc

A Duna-Dráva Nemzeti Parkban a kirándulók bukkantak rá az első elhullott állatra, egy réti sasra, majd később több más faj elpusztult egyedeit is felfedezték. Az állatokkal egy ravasz csali segítségével végeztek. 

Rejtélyes alakok hívogatják a gyerekeket Pomázon

Internetes fórumokon többen jelezték, hogy autóban ülő férfiak környékezik meg a gyerekeket a pomázi HÉV-állomásnál. A férfiak trükkös szöveggel próbálják a kocsiba csábítani áldozataikat – derül ki az egyik beszámolóból, amelyet itt olvashatsz el részletesen.

Mutatunk néhány esetet, amikor nem érdemes felvenni a kormány babaváró hitelét

Az állam 10 milliós babaváró támogatásaelvileg még a feltételek nem teljesítése esetén is az egyik legjobb személyi kölcsön, hiszen körülbelül legfeljebb 8 százalékos kamattal kell visszafizetni az összeget.

Fotó: Joe Mahoney/Getty Images

Ez azonban nincs mindig így: a szakértő ebben a cikkben elmagyarázza, melyek azok az esetek, amikor ez a hitel gyermek nélkül nagyon nem jó választás.

Egy évvel a baleset után megbírságolták a felborult győri busz utasait

Tavaly tavasszal Székesfehérvárnál az árokba borult egy Szegedről Győrbe tartó menetrendszerinti busz, amelynek következtében több tucat utas megsérült. A múlt héten kiderült: az eset miatt 31 utast 15 ezer forintos közigazgatási bírsággal sújtanak

Indul a szúnyogirtás

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a héten megindul az országos szúnyoggyérítési program. Az alábbi cikkből megismerheted az irtás során használt technológiát, valamint azt is megtudhatod, honnan lehet tájékozódni a gyérítés pontos időpontjairól és helyszíneiről.

Fotó: Joe Raedle/Getty Images

Szél, napsütés és eső érkezik

Helyenként erős, viharos szél, valamint szórványosan záporok, és egy kis napsütés  – ez jellemzi majd a következő napok időjárását. Részletes előrejelzést itt találsz.

Mai nap hírei

Megdőlt a hidegrekord és vasárnap még hidegebb jöhet!

agroinform.hu12 órája

Soha nem találnád ki, kivel élt George Clooney a leghosszabb ideig

unilife.hu13 órája

Rakonczay sírva mesélt a mentésről

eletforma.hu14 órája

A Samsung bemutatta legolcsóbb 5G-s mobilját, a Galaxy A32 5G-t

gsmring.hu15 órája

Sylvester Stallone megmutatta csodaszép feleségét és lányait

promotions.hu15 órája

A kicsi, vékony tenerifei lehet a Barcelona új „Xaviestája”

eurosport.hosszabbitas.hu18 órája

Szombati adatok: nagyot csökkent az elhunytak napi száma

agrotrend.hu18 órája

Koronavírus: Kevesebben fertőződtek meg és a halottak száma is csökkent

168ora.hu19 órája