Kiemelt Hírek 2018. június 18.

Obamáék új otthona mellett a Fehér Ház kunyhónak tűnik

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 18.
Úgy tűnik, az Egyesült Államok korábbi elnöke, Barack Obama és az egykori first lady, Michelle Obama gyökeret eresztenek az amerikai fővárosban, Washington DC-ben. A Fehér Házból való kiköltözésük után a Kalorama nevű városrészben megvásároltak egy nyolc hálószobás házat 8,1 millió dollárért.

Az Obama család úgy tervezi, hogy Washingtonban marad legalább addig, míg kisebbik lányuk, Sasha befejezi középiskolai tanulmányait a Sidewel Friends nevű suliban.

Amikor tavaly januárban elhagyták a Pennsylvania Avenue 1600-at, vagyis Fehér Házat, és Bill Clinton sajtótitkárának, Joe Lockhartnak és feleségének Giovannának a házát szerezték meg. A Tudor stílusú épület mellett megtartották Chicago déli részén található otthonukat is.

Új, Washingtoni házuk 1921-ben épült a felkapott Kalorama negyedben, és hét éve modernizálták.

A Lockhart család négy éve 5,295 millió dollárt fizetett érte, de az ára azóta feljebb kúszott: Obamáéknak már közel hárommillió dollárral többe került. A Kalorámában ez a második legtöbbet érő ingatlan: a listát az Amazon-vezér Jeff Bezos háza vezeti, amit 23 millió dollárért vásárolt meg, és egykor Textilmúzeum volt. A szomszédok közt találjuk Ivanka Trumpot és családját, illetve Bill és Hillary Clintont is.

A nyolc hálószobás háznak hatalmas a nappalija, van családi/médiaszobája és vendégszobája is, ami inkább lakrésznek nevezhető. Mivel a first lady édesanyja a Fehér Házban is velük élt, ezt biztosan ki tudják majd használni. Óriási a terasz is, az udvaron lévő parkolóban pedig 8-10 autó is kényelmesen elfér. Idén nyárra azonban továbbfejlesztik: már épül a medence a kertben.

Az egykori elnököknek hivatali idejük lejárta után is jár a titkosszolgálat védelme, így az új házat először ők vették alaposan szemügyre, biztonsági szempontból.

Fotókat Obamáék csodaszép házáról itt lehet nézegetni. 

 

Keresés az oldalon