Obamáék új otthona mellett a Fehér Ház kunyhónak tűnik

Úgy tűnik, az Egyesült Államok korábbi elnöke, Barack Obama és az egykori first lady, Michelle Obama gyökeret eresztenek az amerikai fővárosban, Washington DC-ben. A Fehér Házból való kiköltözésük után a Kalorama nevű városrészben megvásároltak egy nyolc hálószobás házat 8,1 millió dollárért.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-06-18 10:54

(MTI/EPA/Shawn Thew)

Az Obama család úgy tervezi, hogy Washingtonban marad legalább addig, míg kisebbik lányuk, Sasha befejezi középiskolai tanulmányait a Sidewel Friends nevű suliban.

Amikor tavaly januárban elhagyták a Pennsylvania Avenue 1600-at, vagyis Fehér Házat, és Bill Clinton sajtótitkárának, Joe Lockhartnak és feleségének Giovannának a házát szerezték meg. A Tudor stílusú épület mellett megtartották Chicago déli részén található otthonukat is.

Új, Washingtoni házuk 1921-ben épült a felkapott Kalorama negyedben, és hét éve modernizálták.

A Lockhart család négy éve 5,295 millió dollárt fizetett érte, de az ára azóta feljebb kúszott: Obamáéknak már közel hárommillió dollárral többe került. A Kalorámában ez a második legtöbbet érő ingatlan: a listát az Amazon-vezér Jeff Bezos háza vezeti, amit 23 millió dollárért vásárolt meg, és egykor Textilmúzeum volt. A szomszédok közt találjuk Ivanka Trumpot és családját, illetve Bill és Hillary Clintont is.

A nyolc hálószobás háznak hatalmas a nappalija, van családi/médiaszobája és vendégszobája is, ami inkább lakrésznek nevezhető. Mivel a first lady édesanyja a Fehér Házban is velük élt, ezt biztosan ki tudják majd használni. Óriási a terasz is, az udvaron lévő parkolóban pedig 8-10 autó is kényelmesen elfér. Idén nyárra azonban továbbfejlesztik: már épül a medence a kertben.

Az egykori elnököknek hivatali idejük lejárta után is jár a titkosszolgálat védelme, így az új házat először ők vették alaposan szemügyre, biztonsági szempontból.

Fotókat Obamáék csodaszép házáról itt lehet nézegetni. 

 

Mai nap hírei

Melegebb éghajlatra küldte a rendőröket a biciklis

formula.hu4 órája

Havonta 5 percen múlhat a magyar nők élete

napidoktor.hu5 órája

Svájc sorsdöntő népszavazást tart az EU-val való kapcsolatáról!

napmintnap.com6 órája

Fördős Zé és Vadon Jani is imádta a déli parti éttermet

balaton.hu6 órája

Összeomlás szélén az egészségügy: emberhiány miatt maradnak el műtétek az Uzsoki kórházban

ezalenyeg.hu8 órája

Orbán Viktor: az ördög a részletekben rejlik

demokrata.hu15 órája

A 10 legfontosabb pénteki átigazolási hír, amiről lemaradtál

eurosport.hosszabbitas.hu17 órája

Ausztria: megérkezett a szeptemberi tél

sielok.hu17 órája