Ó, ió, ció, áció, káció, akáció, VAKÁCIÓ - véget ért a tanév

Startlap - Startlap
Jó hír a gyerekek számára: június 15-én véget ért a tanév, így következhet a két és fél hónapos nyári vakáció. A diákokra ezúttal is számtalan tábor vár a nyár folyamán, de azoknak is rengeteg lehetőség kínálkozik, akik diákmunkával szeretnék kiegészíteni a zsebpénzüket.

Közel 1,2 millió általános- és középiskolás diáknak ér véget június 15-én a tanítás, bár az érettségizők egy része még a szóbeli vizsgák előtt állnak – írja az MTI.

A többiek számára azonban már ma délután megkezdődik a vakáció, egyúttal pedig a táborszezon, ami egészen szeptember 3-ig, az első iskolanapig tart majd. A korábbi évekhez hasonlóan idén is számtalan program vár az érdeklődőkre, köztük például informatikai és programozó, idegen nyelvi, valamint katonai táborok, amik Tóth Béla, a Taborfigyelo.hu vezetője szerint a legnépszerűbbek a gyerekek körében.

Tóth Béla azt is elmondta, hogy az adatbázisukban már most 1200-nál több lehetőség közül választhatnak az érdeklődők, s várhatóan idén is több mint 200 ezer gyerek tölthet el legalább egy hetet nyári táborban, közülük 30 ezren a Balaton-parton gyűjthetnek élményeket.

Persze akadnak olyan fiatalok is, akik a szünetet pénzkeresésre használják, így a Pénzügyminisztérium 2018-ban is meghirdette a nyári diákmunka programját, amelynek keretében a 16-25 év közötti diákok kaphatnak munkalehetőséget, akik az illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályánál regisztrálhatják magukat.

A nyári diákmunkáról IDE kattintva olvasható hasznos információ.

A nyári menetrend lép életbe

Június 18-tól az iskolaszünetben érvényes menetrend lép életbe a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járathálózatán. Egyes járatok a megszokottnál némileg ritkábban közlekednek a kisebb igény miatt, éppen ezért érdemes tájékozódni a menetrendről, mielőtt útnak indulunk.

Ez is érdekelhet

képcím

Deutsch Tamás 24 éves unokaöccse alig kezdett el dolgozni, máris...

képcím

Leállt a Barátság kőolajvezeték, a Mol közvetítene...

képcím

Szent Istvántól vett idézettel üzent az MTA Orbán Viktornak