Kiemelt Hírek 2021. augusztus 20.

Nyugdíj-megállapítás: nem várt tényre derült fény

Startlap Kiemelt Hírek 2021. augusztus 20.
Átnézték a Magyar Államkincstártól közérdekű adatigényléssel kikért friss nyugdíjazási és nyugdíjas halálozási adatokat. Esti hírösszefoglaló.

Getty Images

Végleges nyugdíj összegének megállapítása: egy nem várt tényre derült fény

Előfordulhat, hogy a nyugdíjba vonulás után bért már nem, nyugdíjat pedig még nem kap valaki egy ideig, ezt eddig is tudhattuk olvasói panaszokból. Most azonban egy nem várt tényre is fény derült. A témáról részletesen ez a cikk számol be.

Krómozott turul és aranyozott Szent István is végiggördült a kormány hagyományteremtő felvonulásán

Hagyományteremtő céllal grandiózus, ám rendhagyó felvonulást rendeztek a kormány megbízásából az Andrássy úton. A Szent István-napi ünnepség célja a magyar államalapítás történetének életre keltése volt. Ha kíváncsi vagy, hogyan sikerült, ezen a linken megnézhetsz egy csomó fotót az eseményről.

Karácsony Gergely, Jakab Péter: új államalapításra van szükség

Mindkét ellenzéki politikus ezt tartja szükségesnek a nemzet valódi egyesítéséhez. Dobrev Klára szerint Orbán és az EU között kell választani. Az augusztus 20-ai beszédek részleteseb ismertetését itt olvashatod el.

Az EU vezetői nem szívesen mutatkoznak Orbánnal, de van, amiben minden ötletét átvették

Kabul eleste rengeteg olyan traumát hozott elő az Európai Unióból, amelyet még a 2015-ös menekültválság hagyott rajta. Most más a nemzetközi reakció: szinte mindenben úgy reagálnak az uniós vezetők a potenciális menekültáradatra, ahogy korábban Orbán Viktor tette. A témáról bővebben itt olvashatsz.

Kossuth-díjat kapott Nagy Feró, Cseke Péter, Tátrai Tibor és Harsányi Gábor is

MTI/Soós Lajos

Átadták az idei Kossuth-díjakat. Íme a kitüntetettek listája!

Az MTA két volt elnökéé a Szent István Rend

A legmagasabb állami elismerést Lovász László és Vizi E. Szilveszter kapta. Bővebben.

Fotók a debreceni virágkarneválról

Idén tizennégy kompozíció készült el. A virágkocsikat több százezer száraz- és élővirággal díszítették. Ha érdekel,  mit ábrázolt a 70 milliárdos Vadászati Világkiállítás kompozíciója, ide kattints.

Több száz védett folyami rák pusztult el a Balaton-felvidéken

A Balaton-felvidéken található Vászolyon a helyi lakosok arra lettek figyelmesek augusztus 10-én, hogy a kertjeiken átcsobogó Séd patakot elpusztult vagy még éppen vergődő folyami rákok százai lepték el. Egyelőre vizsgálják az esetet, de a helyieknek van elképzelésük arról, hogy mi okozhatta a természeti katasztrófát. Innen te is megtudhatod.

Aranyáron kínálják az ország tortáját

Magyarország tortája 2021-ben a négy évszakos Napraforgó / Fotó: Nagy Mihály

Hagyományosan augusztus 20-tól lehet megkóstolni az ország tortáját a cukrászdákban. Mennyibe kerül? Az összegért ide kattints.

Napról napra melegszik az idő, de nagy változás közeleg

Hőségmentes, szép nyári napokkal ajándékoz meg minket az időjárás a hosszú hétvégén, hétfőn azonban kettészakad az ország egy hidegfrontnak köszönhetően. A részletes előrejelzés ezen a linken található.

Keresés az oldalon