Nyomtatott fegyvertől az Ördögkatlan fesztiválig - a nap képei

Startlap - Startlap
Páratlan képek a hét utolsó munkanapján.

Lőfegyvert nyomtattak Amerikában

Cody Wilson, a Defense Distributed cég alapítója mutatja a Liberator nevű, az internetről 3D-ben, azaz térben kinyomtatható fegyvert az austini boltjában 2018. augusztus 1-jén. Augusztus 3-án újabb 11 állam csatlakozott a a 3D-ben nyomtatható fegyverek forgalmazását betiltó perkérelemhez, amelyet még július 30-án nyújtottak be a Seattle-ben lévő szövetségi bíróságra 8 állam és a szövetségi főváros, Washington DC főállamügyészei. Az első letölthető és térben kinyomtatható tűzfegyvert Cody Wilson 2013-ban mutatta be. (MTI/AP/Eric Gay)

Fotó: MTI / AP / Eric Gay
Fotó: MTI / AP / Eric Gay

Hajdúk Világtalálkozója Hajdúnánás 2018

Hajdúnánáson augusztus 3-án és 4-én visszautazhatnak az időben néhány évszázadot. A korhű viseletbe öltözött császári és hajdú katonák mellett a fegyverek is megjelennek, nem véletlenül, ugyanis az érdeklődők igazi csatákat láthatnak.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Aranyhíd Vietnámban

A Ba Na Hills nevű hegyi üdülőfalu közelében futó, 150 méter hosszú hidat turisták ezrei keresték már fel júniusi átadása óta, hogy megcsodálják a különleges kialakítású szerkezetet. A Ho Si Minh-városban működő TA Landscape Architecture által tervezett gyalogoshíd több mint ezer méterrel a tengerszint felett húzódik, pazar kilátást nyújtva a lenyűgöző környékre.

Fotó: MTI / EPA / Ha Tien Anh
MTI / EPA / Ha Tien Anh

Ördögkatlan Fesztivál 2018

Van Villány környékén néhány település és csodálatos helyszín, amelyek a hazai és környéki kultúra igazi központjává válnak. A Bárka Kikötő baranyai horgonyzása az Ördögkatlan Fesztivál lassan hagyományosan a térség egyik legfontosabb kulturális eseménye.

MTI Fotó: Sóki Tamás
MTI Fotó: Sóki Tamás
MTI Fotó: Sóki Tamás

Ez is érdekelhet

képcím

Amerikai autók fesztiváljától a repülőnapig - ezek voltak a...

képcím

Az erdőt kétségbeesetten védelmező maláj őslakosoktól a...

képcím

Az úszó Eb magyar aranyaitól Hongkong buliutcájáig