Az úszó Eb magyar aranyaitól Hongkong buliutcájáig

Startlap - Startlap
Buli, Sziget, aranyak.

Glasgow-i úszó Európa-bajnokságon

Fantasztikus sikereket értek el a magyar úszók szerdán. Rasovszky Kristóf megnyerte a nyílt vízi úszók 5 km-es számát, Hosszú Katinka pedig győzedelmeskedett 200 méter vegyesen.

Fotó: MTI/EPA/Rober Perry
Fotó: MTI/EPA/Robert Perry
Az aranyérmes Hosszú Katinka a glasgow-i úszó Európa-bajnokság nõi 200 méteres vegyes úszásának döntője után 2018. augusztus 8-án. Fotó: MTI/AP/Darko Bandic

Halász Bence bronzérmet nyert kalapácsvetésben a berlini atlétikai Európa-bajnokságon

A számot az olimpiai bronzérmes lengyel Wojciech Nowicki nyerte 80,12 méterrel honfitársa, a háromszoros világbajnok, címvédő Pawel Fajdek (78,69) előtt.

Az ezüstérmes Pawel Fajdek, az aranyérmes Wojciech Nowicki és bronzérmes Halász Bence (b-j) a férfi kalapácsvetés eredményhirdetésén a berlini atlétikai Európa-bajnokságon 2018. augusztus 8-án. (MTI/EPA/Hayoung Jeon)
Fotó: MTI/EPA/Hayoung Jeon

Elkezdődött a Sziget

A programjaival hivatalosan szerdán induló egyhetes fesztivál idén a Love Revolution kampányt tűzte zászlajára, a szervezők látogatócsúcsra, több mint félmillió emberre számítanak. Az előzetes jegyeladások alapján várhatóan több mint 120 ezer külföldi fog szórakozni a Szigeten.

Grace Chatto énekes (b) és Stephanie Benedetti hegedûs, a brit elektropop együttes, a Clean Bandit tagjai a zenekar koncertjén a 26. Sziget fesztivál elsõ napján az óbudai Hajógyári-szigeten 2018. augusztus 8-án. MTI Fotó: Mónus Márton
MTI Fotó: Mónus Márton

Hongkong egykori buliutcája

Az utcazenészekről és amatőr előadásokról közismert, mintegy fél kilométer hosszú utca tizennyolc éven át hétvégenként turisták ezreit vonzotta, mert szombaton délután 4 és este 10 óra között, vasárnap és ünnepnapokon pedig déltől este tízig megszűnt rajta az autóforgalom. A zajra és a zsúfoltságra panaszkodó helyi lakók és üzlettulajdonosok nyomására a városigazgatás 2010 és 2014 között többször is rövidített a gyalogos órákon, végül 2018 májusában a kerületi tanács határozatban rendelte el az előadói zóna felszámolását, és július 30-i hatállyal visszaadta a buliutcát a zavartalan gépjárműforgalomnak.

Fotó: MTI/EPA/Jerome Favre
Fotó: MTI/EPA/Jerome Favre
Fotó: MTI/EPA/Jerome Favre

Ez is érdekelhet

képcím

Amerikai autók fesztiváljától a repülőnapig - ezek voltak a...

képcím

Az erdőt kétségbeesetten védelmező maláj őslakosoktól a...

képcím

A lángoló Portugáliától a kezdődő Szigetig - a nap képei