A lángoló Portugáliától a kezdődő Szigetig - a nap képei

Startlap - Startlap
Szerdán is volt mit nézni - itthon és a nagyvilágban is.

Erdőtüzek Portugáliában

Péntek óta tart a tűzvész Portugália legdélibb tartományában, Algarvéban, ahonnan már csaknem 250 embert kellett evakuálniuk a hatóságoknak, a sérültek száma pedig harmincra emelkedett.

Fotó: MTI/EPA/Miguel A. Lopes

Keddre virradóra az addig jól haladó mentést megnehezítette a hirtelen feltámadt erős szél, a tűzoltók mozgását pedig lassítja az erdős terep – áll a portugál polgári védelmi hatóság (ANPC) internetes oldalán.

Fotó: MTI/EPA/Miguel A. Lopes

Már javában szállítják a tankönyveket az iskolákba

A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) augusztus végéig szállítja ki az intézményekbe a tizenkét és félmillió tankönyvet.

Tankönyvek érkeznek a debreceni Kazinczy Ferenc iskolába 2018. augusztus 7-én. A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) augusztus végéig szállítja ki az intézményekbe a tizenkét és félmillió tankönyvet.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Tankönyveket válogatnak a debreceni Kazinczy Ferenc iskolában 2018. augusztus 7-én. 
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Földrengés Indonéziában

Száznegyvenkettőre nőtt az indonéziai földrengés halálos áldozatainak száma, külföldiek nincsenek közöttük – közölte a helyi katasztrófavédelem hétfőn. A sérültek számát több százra becsülik.

Az egyik áldozat holttestét viszik egy mentõalakulat tagjai egy összedõlt mecset romjai közül az indonéziai Lombok szigetének északi részén levõ Tanjungban 2018. augusztus 7-én.  Fotó: MTI/EPA/Adi Weda

A 6,9-es erősségű rengés vasárnap történt Lombok és Bali üdülőparadicsom közelében. A legerősebb földmozgást követően hétfő reggel 8-ig 132 kisebb utórengést mértek.

Fotó: (MTI/EPA/Adi Weda

Kezdődik a Sziget!

Mintegy tízezer ember van már a Szigeten. A programjaival hivatalosan szerdán induló egyhetes fesztivál idén a Love Revolution kampányt tűzte zászlajára, a szervezők látogatócsúcsra, több mint félmillió emberre számítanak.

MTI Fotó: Mónus Márton
MTI Fotó: Mónus Márton
MTI Fotó: Mónus Márton

Ez is érdekelhet

képcím

Amerikai autók fesztiváljától a repülőnapig - ezek voltak a...

képcím

Az erdőt kétségbeesetten védelmező maláj őslakosoktól a...

képcím

Az úszó Eb magyar aranyaitól Hongkong buliutcájáig