Nyomoz a rendőrség a Richter Cirkuszban történt súlyos baleset miatt

Startlap - Startlap
A cirkusz soproni előadásán egy néző súlyosan megsérült, miután egy tartóoszlop csapódott a közönség soraiba. Az ügyben rendőrségi eljárás indult.

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást a Soproni Rendőrkapitányság a cirkuszbaleset ügyében – írja a Telex. A lap kérdésére a rendőrség közölte, hogy az eljárást ismeretlen tettes ellen indították.

Mint arról beszámoltunk, a Richter Flórián Cirkusz szombat délután 3 órási, soproni előadásán egy néző súlyosan megsérült, miután a lengőtrapéz produkció közben baleset történt. A cirkusz aznap rendkívüli közleményt adott ki, amiben azt írták: a sérült nézőhöz azonnal mentőt hívtak, a cirkusz vezetősége pedig teljes mértékben együttműködik az illetékes hatóságokkal a baleset okainak kiderítésében, és azonnali belső intézkedéseket léptetett életbe, hogy elejét vegye a hasonló történéseknek.

A Tények beszámolója szerint a nézők pánikba estek, amikor a rúd fejen talált egy középkorú férfit, egy gyereknek pedig a karja sérült meg.

A súlyos koponyasérülést szenvedett férfiért mentőhelikoptert riasztottak,  idegsebészeti centrumba szállították.

“A hálót három méter magasban oszlopok tartják, és miközben az artista belezuhant a hálóba, a hálónak valamilyen része megsérülhetett, és így a hálót tartó oszlop a közönség felé dőlt ki, és így sajnos az első sorban ülő vendég megsérült” – nyilatkozta a Tényeknek Richter Flórián, a cirkusz igazgatója.

Megszólalt az adásban a balesetet szenvedett férfi mögött ülő néző is, mint elmondta, nagyon megijedtek, a gyerekei közé csapódott be a tartóoszlop. “Ahogy az úrnak csapódott ez az oszlop, abban a pillanatban leborult a székről és sajnos a padlón kötött ki. Nem is érzékeltem még akkor, hogy az a rúd továbbmegy. Néztem jobbra, és szólt a férjem, hogy fogjam meg rudat, akkor láttam, hogy a két gyermekem közé csapódott. A kisebbik lányom felkarját horzsolta meg” – mesélte a nő a Tényeknek.

A cirkusz a szombat esti előadást már nem tartotta meg, vasárnap azonban folytatódtak az előadások.

Címlapfotó: Getty Images

Ez is érdekelhet

képcím

Elárulták, milyen sérülést szenvedett a Vígszínházban mélybe...

képcím

Baleset történt a Vígszínházban: a mélybe zuhant egy színész

képcím

Mészáros Lőrinc fia balesetet szenvedett