Súlyosan megsérült egy néző a Richter Cirkusz előadásán Sopronban

Startlap - Startlap
Tartóoszlop csapódott a közönségbe egy lengőtrapéz produkció közben. A Richter Flórián Cirkusz belső vizsgálatot indított a baleset után.

A Richter Flórián Cirkusz szombat délután 3 órási, soproni előadásán egy néző súlyosan megsérült, miután a lengőtrapéz produkció közben egy szerencsétlen baleset történt. A cirkusz aznap rendkívüli közleményt adott ki, amiben azt írják: a sérült nézőhöz azonnal mentőt hívtak.  

“A történtek teljesen letaglóztak bennünket is, a Richter Flórián Cirkusz vezetősége és teljes társulata őszinte sajnálatát és aggódását fejezi ki és mihamarabbi felépülést kíván a balesetet szenvedő nézőjének! Cirkuszunk vezetősége teljes mértékben együttműködik az illetékes hatóságokkal a baleset okainak kiderítésében és azonnali belső intézkedéseket léptetett életbe, hogy elejét vegye a hasonló történéseknek” – olvasható a közleményben, amiből az is kiderül, hogy a vasárnapi előadásokat megtartják. 

A Telex egy olvasója nézőként vett részt az előadáson, a lapnak így számolt be a történtekről:  “először a cirkusz négy pontjára 2,5 méteres fémrudakat feszítettek ki, erre tették rá a védőhálót. Az utolsó artista tripla szaltót ugrott, a vele szembeni légtornász viszont nem tudta őt elkapni, lezuhant a hálóba. A cölöp ekkor elengedett és erőből a közönségbe csapódott“. Az olvasó úgy emlékezett, a kifeszítőrúd nagy erővel csapódott a közönségbe, ahol a rúd az ötödik sort is elérte.

A Telexnek arról is beszámolt, hogy több furcsaságot is észrevett az előadás alatt, például azt, hogy két légtornász a szünetben még büfésként is dolgozott. Utólag pedig az is meglepte, hogy alapból nem volt mentő a helyszínen egy ilyen rendezvényen.

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Getty Images

Ez is érdekelhet

képcím

Mészáros Lőrinc fia balesetet szenvedett

képcím

Nyomoz a rendőrség a Richter Cirkuszban történt súlyos baleset...

képcím

Ferihegyi úti tragédia: korábban már kitoloncolták a nepáliakat